(10.00 hodin)
(pokračuje Filip)

Paní kolegyně, páni kolegové, prosím o klid! Pokud máte jiné jednání, než je tisk 566/5, prosím do předsálí! Já chápu, že zvyšování nájemného někoho nenechalo v klidu.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku, ale vidím pana poslance Babora, který se hlásí do rozpravy ve třetím čtení. Prosím, pane poslanče. Potom pan zpravodaj.

 

Poslanec Jan Babor: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já jen chci upozornit na legislativní chybu, která vznikla zřejmě při přepisu pozměňovacího návrhu do celkového soupisu pozměňovacích návrhů. Je to v části L, bod L1 před posledním slovem. V pozměňovacím návrhu je "nevzniká" a tady je "vzniká", takže bych prosil o opravu na "nevzniká".

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Nyní pan zpravodaj v rozpravě.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji pěkně, pane předsedající. Dovolte i mně přičinit dva legislativně technické návrhy. Já už jsem v rozpravě ve druhém čtení avizoval, že bude nutné provést legislativně technickou úpravu v bodě 157 § 51 odst. 1 písm. e) bod 3, úprava z jazykových důvodů. Bod 3 potom zní: které vykazuje chyby spotřeby ve prospěch zákazníka a na kterém bylo buď porušeno zajištění proti neoprávněné manipulaci, nebo - zdůrazňuji nebo - byl prokázán zásah do měřicího zařízení. "Nebo" je klíčová věc. To bylo za prvé.

Za druhé - v bodě 22 usnesení hospodářského výboru, v § 25 odst. 8 se slova "písmeno c) bodu 7" nahrazují slovy "písmeno c) bodu 6". Tam došlo k vypuštění jednoho bodu, takže se číslice musely za sebou srovnat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, dobře. Děkuji panu zpravodaji za jeho návrh ve třetím čtení. Kdo další do rozpravy? Nikoho nevidím, rozpravu ve třetím čtení končím.

Má zájem pan ministr o závěrečné slovo před třetím čtením? Nemá. Pan zpravodaj se závěrečným slovem? Také ne. Pokud tedy není zájem o závěrečná slova, přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážený pane předsedající, jak jste naznačil, touto materií jsme se zabývali půl roku a hodně pozměňovacích návrhů bylo vtěleno do usnesení hospodářského výboru. Přesto některé návrhy zazněly ve druhém čtení samostatně. Proto navrhuji následující proceduru hlasování.

Začal bych nejprve usnesením kontrolního výboru. Body A1 a A2 bych doporučil, A3 bych nedoporučil. To znamená hlasovat společně o A1 a A2, pak by následovalo A3.

Následovalo by celé B, což je usnesení hospodářského výboru.

Poté pozměňovací návrh pod písmenem C. Následně bychom společně mohli hlasovat body pod písmenem D1 až D3, poté bych navrhoval, abychom hlasovali nejprve E1 samostatně a poté E2 a E3 a E4 samostatně, dále F1 a F2 společně, poté G1 samostatně, neboť mění usnesení vlastního výboru, to znamená - tady se omlouvám, budeme to muset předřadit jako úplně první hlasování. Následně G2 a G3 a poté společně G4 až G7. Poté H1 a H2 společně, následovalo by I1 samostatně, poté by následovalo I2, které dle mého soudu i dle soudu legislativy je nehlasovatelné, ale to bych řekl až u toho bodu. Poté by mohlo být hlasováno o I1 až I4, poté J jako celek. Následovalo by hlasování o K1 až K3, může být společné, ale pokud by případně předkladatel trval na samostatném hlasování, je to možné. Poté L1. Pokud by bylo přijato B, pak L2 a L3 by byly nehlasovatelné. Pokud ne, můžeme o nich hlasovat společně. Následovalo by hlasování o M1 až M4 společně, dále hlasování o N1 až N3, opět se domnívám, že je to s ohledem na zjištěné nedostatky nehlasovatelné, ale opět bych to řekl až u toho bodu. Poté by následovalo hlasování o O1 a O2. V případě, že by byl B přijat, byly by nehlasovatelné. Poté bychom hlasovali o O3 a O4. Následně by bylo hlasování o P1 až P3 společně. Pokud by bylo přijato usnesení hospodářského výboru, tak bod Q a bod R by byly nehlasovatelné; pokud ne, hlasovali bychom o nich samostatně.

Následovalo by hlasování o celém návrhu zákona. Snad je to srozumitelné, pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má někdo výhradu k navržené proceduře? Ano, pan poslanec Šidlo.

 

Poslanec Karel Šidlo: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, já mám jednu malou poznámku. Požádal bych zpravodaje, zda by mohlo být v případě hlasování o pozměňovacím návrhu hospodářského výboru pod písmenem B hlasováno samostatně o bodech B48 a B49. Potom by se mohly stát nehlasovatelnými body L1, protože ten by byl obsažen ve schválení bodu B48. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Nyní pan poslanec Hovorka. k proceduře. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové, já bych chtěl požádat, aby se moje pozměňovací návrhy pod bodem K1, K2 a K3 hlasovaly odděleně, každý zvlášť, protože každý řeší jinou problematiku. K1 řeší problematiku nákladů poplatků za připojení, K2 řeší plynové přípojky a K3 řeší samostatně otázku přeložek a nákladů spojených s přeložkami. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Kdo další k proceduře? Nikdo. Pan zpravodaj - připomínky k proceduře? Vaše stanovisko, pane zpravodaji?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Pane místopředsedo, dejte mi jenom dvě minutky. Já se potřebuji podívat, co je B48 a B49, návrh pana kolegy Šidla...

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já si myslím, že je to možné odděleně hlasovat... (Neformální porada zpravodaje mimo mikrofon.)

Vyjasněno? Akceptujete, pane zpravodaji? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP