(10.10 hodin)

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Pane místopředsedo, akceptuji to s následující úpravou. B48 a B49 v tom případě hlasovat sice samostatně, ale v bloku, protože to dává určitou logiku. A pak opravdu platí, že pokud bude přijat tento blok, to znamená B48 a B49 v tom smyslu, že by byl vypuštěn z hospodářského výboru, tak je nadbytečné L1. Pokud nebude vypuštěn, tak L1 je hlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Samostatné hlasování o K1, 2, 3 je možné, jak říkal pan kolega Hovorka.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: To já jsem dokonce avizoval, že pokud si to pan předkladatel bude přát, tak jsem s tím ztotožněn.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, čili všichni rozuměli proceduře. Protože je to komplikované, necháme to odhlasovat v hlasování pořadové číslo 236, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro přijetí procedury, tak jak ji navrhl pan zpravodaj. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 236 z přítomných 177 pro 145, proti nikdo. Procedura byla schválena.

 

Můžeme začít. První pozměňovací návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Jak jsem se opravil, řekl jsem, že G1, předkladatel pan kolega Ježek, pozměňuje usnesení kontrolního výboru, to znamená musí být hlasováno prvně, následně poté může být hlasováno o částech kontrolního výboru. Takže nechávám hlasovat o G1. Nedoporučuji. (Ministr také nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 237, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 237 z přítomných 176 pro 8, proti 145. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Dalším návrhem jsou body kontrolního výboru A1, A2. Můžeme hlasovat společně. Doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 238 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 238 z přítomných 177 pro 156, proti 1. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: A3. Nedoporučuji. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 239. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 240 z přítomných 176 pro 24, proti 129. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní z logiky věci bychom měli hlasovat B48 a B49. To jsou ty dva vytažené návrhy hospodářského výboru samostatně. Nedoporučuji přijetí. (Ministr také nedoporučuje.)

Pardon, omlouvám se. My jsme se asi teď trošku zmýlili. My podporujeme návrh, to znamená, že asi by mělo znít, že přijetí B48 a B49 podporujeme. (Veselost v sále.) Omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Tak ještě jednou. Prosíme přesně bod a stanovisko.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Omlouvám se. Vzniklo to tím, že jsem nepodporoval vynětí, ale jelikož to bylo usneseno, tak s tím musíme pracovat. To znamená B48 a B49 - doporučuji přijetí. Doufám, že je to teď srozumitelné. Omlouvám se všem. (Ministr také doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 241 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 241 z přítomných 176 pro 91, proti 62. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji pěkně. Nyní bychom hlasovali o zbylých ustanoveních hospodářského výboru. Podporuji. (Ministr také podporuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 242 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 242 z přítomných 176 pro 163, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji. Dostáváme se do bodu C, návrh pana kolegy Šidla. Jde o věc, ke které jsem neutrální, mírně pozitivní. (Ministr je mírně pozitivní, neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zajímavá stanoviska. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 243 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 243 z přítomných 176 pro 149, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní se dostáváme k bodům D1, D3, návrh pana kolegy Duba. Nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 244 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 244 z přítomných 176 pro 11, proti 108. Návrh nebyl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní E1. Podotýkám, že je to zásah do krizového zákona, který je shodou okolností nyní ve druhém čtení otevřen. Takže pokud by tato věc nebyla přijata a patří navíc do jiného zákona, tak je možné ji uplatit v otevřeném zákoně. Proto E1 nedoporučuji. (Ministr také nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 245 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 176 pro 85, proti 65. Návrh nebyl přijat.

 

Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Poté E2, E3. Osobně jsem negativní k tomuto postoji, ale nechám na vůli Sněmovny. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 246 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 177 pro 79, proti 67. Návrh nebyl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní E4. Opět osobně jsem proti, ale nechám na vůli Sněmovny. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 247 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 176 pro 79, proti 72. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Dále návrh pana kolegy Kafky F1, F2. Nedoporučuji v žádné variantě. (Ministr také nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 248 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 175 pro 10, proti 149. Návrh nebyl přijat. Další návrh. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP