(9.50 hodin)

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Vážený pane předsedající, chci říci, že nepadl návrh na zamítnutí tohoto zákona. V tisku 728/3 máme vlastně čtyři pozměňovací návrhy, označené písmeny A až D. Chtěla bych upozornit, kolegyně, kolegové, že jsem projednala hlasovací proceduru s předkladateli a všichni jsme se shodli na tom, že každý z těchto návrhů je naprosto ucelený návrh, s vnitřním propojením tvoří logické celky, a proto jsme se dohodli, že budeme hlasovat o těchto celcích A, B, C, D vždy jako en bloc, nikoliv po jednotlivých bodech.

Takže můj návrh zní, abychom nejprve hlasovali H1 paní kolegyně Halíkové jako celek, neprojde-li H2 jako ucelený celek, neprojde-li, pak návrh pod písmenem B pana kolegy Babora, neprojde-li, pak návrh pana kolegy Křečka pod písmenem C plus jeho přednesené legislativně technické návrhy, a neprojde-li ani tento, pak bych navrhovala hlasovat o legislativně technických návrzích přednesených výborem pro veřejnou správu a regionální rozvoj a pak zákon jako celek.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Má někdo připomínku k proceduře? Ano, pan poslanec Pavel Hojda. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Pavel Hojda: Já nevím, jestli jsem se přeslechl, ale mně bylo řečeno, že se bude hlasovat o H1 paní poslankyně Milady Halíkové a jedná se o D1.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Ano. Velice se omlouvám. Je to technická. Já jsem si paní kolegyni Halíkovou zafixovala na vyšší stupeň významnosti než písmeno D. Takže omlouvám se. Jsou to návrhy paní kolegyně Halíkové a jsou uvedené pod písmenem D1 jako první varianta a D2 jako druhá varianta.

Takže navrhuji teď, abychom hlasovali o proceduře, jestli takto Sněmovna přijímá.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pokud není jiná připomínka, zahájím hlasování pořadové číslo 228 a ptám se, kdo je pro přijetí této procedury hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 228 z přítomných 180 pro 164, proti nikdo. Procedura byla schválena.

 

Prosím, můžete začít, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Jako první hlasování navrhuji hlasovat o návrhu paní kolegyně Halíkové pod písmenem D, první varianta. Stanovisko předkladatele?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já ještě sdělím, že pan poslanec Petr Nečas má náhradní kartu č. 15.

Pane navrhovateli, vaše stanovisko. (Navrhovatel má negativní stanovisko, zpravodaj má rovněž negativní stanovisko.) Dobře.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 229 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 229 z přítomných 179 pro 81, proti 81. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Další návrh bude pod písmenem D2 paní kolegyně Halíkové, varianta D2. (Stanovisko navrhovatele i zpravodaje negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 230. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 230 z přítomných 179 pro 83, proti 81. Ani tento návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dále doporučuji hlasovat o návrhu pod písmenem B pana kolegy Babora.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Rozhodneme o tom v hlasování 231, které jsem zahájil a ptám se, kdo je pro. Pardon. Prohlašuji hlasování 231 za zmatečné, ukončím ho. Zeptám se na stanoviska předkladatele. (Předkladatel nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 232. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 232 z přítomných 179 pro 84, proti 80. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dalším návrhem bude návrh pod písmenem C pana kolegy Křečka.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 233, ale až nám řeknete stanoviska k jednotlivým návrhům.

 

Poslanec Jiří Carbol: Vzhledem k tomu, že v některých lokalitách to zvyšuje nájmy, tak jsem proti.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Není to špatný návrh, ale poslední je lepší, takže jsem proti.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 233 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Děkuji. V hlasování pořadové číslo 233 z přítomných 179 pro 65, proti 83. Návrh nebyl přijat. Další.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Pak se, vážený pane předsedající, dostáváme k původnímu návrhu, tak jak byl přednesen a schválen výborem pro veřejnou správu, a tady bych prosila hlasovat o legislativně technických úpravách, které jsou uvedeny pod písmenem A. Doporučuji. (Navrhovatel také doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 234 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 234 z přítomných 179 pro 169, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dále bych vás, vážený pane předsedající, požádala o to, protože jsem přesvědčena, že bylo hlasováno o všech návrzích, zda byste nechal hlasovat o návrhu zákona jako o celku. Stanovisko zpravodaje je kladné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Myslím, že jsme všichni spokojeni, protože všechny návrhy byly hlasovány, a budeme se tedy zabývat hlasováním o zákonu jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Tomáše Kvapila, Miroslava Váni a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 107/2006 Sb., o jednostranném zvyšování nájemného z bytu a o změně zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 728, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 235 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 235 z přítomných 178 pro 142, proti 8. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zástupci navrhovatelů, děkuji zpravodajce a končím bod č. 154.

 

Pokračovat budeme bodem č. 92. Tím je

92.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách
podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích
a o změně některých zákonů (energetický zákon),
ve znění pozdějších předpisů, a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 566/ - třetí čtení

Jsme ve třetím čtení. Požádám, aby u stolku zpravodajů zaujali svá místa ministr průmyslu a obchodu Martin Říman a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Oldřich Vojíř. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 566/5. Ještě než otevřu rozpravu, požádám Sněmovnu o klid. Jde o poměrně komplikovanou normu s množstvím pozměňovacích návrhů a bylo by dobré, abychom to projednávali v klidu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP