(Jednání pokračovalo v 19.05 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dámy a pánové, budeme pokračovat. Přestávka pro klub Občanské demokratické strany uplynula.

Máme před sebou rozhodnutí o programu naší schůze. Ještě před tím rozhodnutím se hlásí předseda klubu Strany zelených pan Přemysl Rabas. Prosím, pane předsedo. (Potlesk z levé strany sálu.) Ještě nemáte slovo, já nechám uklidnit sál... Děkuji.

Vážené paní a pánové, pan Přemysl Rabas. Máte slovo, pane předsedo.

 

Poslanec Přemysl Rabas: Já věřím, že všichni nadšeně očekáváte mé vystoupení. Chtěl bych vás požádat o malé strpení, o přestávku na dvě hodiny na jednání našeho klubu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já tomu rozumím, že samozřejmě pro tři poslance klubu Strany zelených je potřeba dvě hodiny na rozhodnutí o programu schůze. (Potlesk z řad poslanců KSČM a ČSSD.)

Přihlásil se ještě předseda klubu ČSSD, prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážená vládo, já bych chtěl konstatovat, že teď jsme ve fázi, kdy bychom měli hlasovat o programu řádné schůze Poslanecké sněmovny. Chtěl bych konstatovat za klub České strany sociálně demokratické, že my jsme připraveni pro program schůze Poslanecké sněmovny hlasovat. Mrzí nás, že dnes k tomuto hlasování nemohlo dojít.

Speciálně pro pana premiéra: Až se pan premiér v budoucnu bude rozčilovat nad tím, že opozice zdržuje jednání Poslanecké sněmovny, že si opozice bere přestávky na klub, že opozice používá obstrukci, tak speciálně pro pana premiéra bych chtěl zdůraznit, že to dnes byly kluby vládní koalice, které tím, že si opakovaně braly dlouhé, dvouhodinové přestávky na klub, zabránily tomu, aby dnes Poslanecká sněmovna projednala jakýkoliv bod. Bohužel, já myslím, že je dobré to shrnout, podtrhnout a konstatovat, že to byly kluby ODS a Strany zelených, které dnes zablokovaly jednání Poslanecké sněmovny.

Přeji hezký večer a uvidíme se zítra. (Potlesk z řad poslanců KSČM a ČSSD.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Jediný komentář. Nemám co dodat, žádný pozměňovací návrh nepadl. Samozřejmě poslanecký klub Strany zelených má právo podle jednacího řádu o přestávku požádat.

Vyhlašuji přestávku nikoli do 21.07 hodin, ale do 21 hodin. Přerušuji jednání 52. schůze do zítřka do 9 hodin. Přeji vám hezký večer, příjemné zážitky. Těm, kteří mají to štěstí, že jdou na AC/DC, přeji nádherný kulturní zážitek. Lituji, že jsem lístky nedostal.

Hezký večer, vážené paní a pánové. Těším se na vás zítra ráno.

 

(Jednání skončilo v 19.08 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP