(Jednání pokračovalo v 17.05 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, čas na poradu klubu KDU-ČSL vypršel. O slovo se přihlásil pan poslanec a předseda klubu ODS Tluchoř, poté pan poslanec a předseda Sobotka. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, já si dovolím požádat o přestávku na jednání poslaneckého klubu ODS v délce dvou hodin. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan poslanec Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Já bych rád ještě požádal o to, aby Poslanecká Sněmovna rozhodla o tom, že bude jednat také po 19. hodině. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Teď jsem se dostal do problému. Přestávku na klub jsem nevyhlásil, takže pan poslanec Sobotka ještě chce něco sdělit.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: My jsme se s panem předsedou Tluchořem přihlásili ve stejné chvíli, vy jste to, pane předsedo, viděl, a podle mého názoru by Sněmovna měla rozhodnout o tom, že bude jednat po 19. hodině, ještě předtím, než bude vyhlášena přestávka na klub, která je v délce dvou hodin. To znamená, že by prakticky znemožnila, abychom o té věci rozhodli později.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Pane předsedo, vznáším námitku proti vašemu postupu, protože se chystáte dát hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky. Jsem přesvědčen, že jste měl neprodleně vyhlásit přestávku pro jednání poslaneckého klubu ODS. Vznáším námitku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane poslanče. Poprosím kolegy, aby se posadili, abychom mohli hlasovat o téhle námitce. Ještě zazvoním, aby kolegové, kteří nestihli přijít do sněmovny mohli tak přijít do sněmovny...

 

Zahájím hlasování o námitce, kterou vznesl pan poslanec Vidím. Zahajuji hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 68 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 93, proti 87, námitka nebyla schválena.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky. Dojde ještě ke kontrole hlasovací listiny... Táži se, zda je všechno v pořádku. Ano, je všechno v pořádku.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky, aby se hlasovalo a jednalo i po 19. hodině.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 69 z přítomných 189 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 84, schválili jsme, že budeme hlasovat i jednat i po 19. hodině.

 

Vyhlašuji přestávku do 19.05 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.10 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP