(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Bod 21, to je návrh opatření k ochraně před škodami způsobenými tabákovými výrobky, tisk 142. Ano, o tomhle budeme hlasovat - pevné zařazení na začátek druhých čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu na začátek druhých čtení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 26, přihlášeno 194, pro 12, proti 132. Takže to bylo zamítnuto.

 

Můžeme pokračovat. Další je pan poslanec Votava, to je bod 103, to je park Šumava, tisk 636. Tento bod pan poslanec Votava navrhuje vyřadit z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 103 z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 27, přihlášeno je 194, pro hlasovalo 156, proti 25. Toto vyřazení bylo přijato.

 

Můžeme dál. Prosím vás, je tady návrh pana poslance Grospiče, ten tady navrhoval dva body - 71 a 72 - zařadit na pátek 6. února za pevně zařazené body. Já mám pocit, že pan poslanec Grospič mi říkal, že chce, aby se hlasovalo zvlášť o každém tom návrhu. Nemýlím se? Je to tak, říkal jste mi to. Takže by chtěl hlasovat... Ten první návrh, to je referendum k Lisabonské smlouvě a ten druhý je, tuším, referendum k radaru. Je to tak. Chcete, abychom hlasovali nejdřív o tom prvním návrhu, zařadit ho za pevně zařazené body na pátek 6. února, a pak za něj, když by byl přijat, ten druhý. Takto si to představuje, takto to budeme hlasovat.

 

Je to jasné, budeme hlasovat o pevném zařazení nejdříve bodu 71, to je referendum k Lisabonu, za pevně zařazené body na pátek 6. února.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, pevně zařadit bod číslo 71, referendum k Lisabonu, za pevně zařazené body na pátek 6. února, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 28, přihlášeno je 194, pro hlasovalo 101, proti 27. Tento návrh byl přijat.

 

Budeme hlasovat o druhém návrhu, to je bod 72, referendum k radaru. A budeme znovu hlasovat o tom, aby teď byl tento bod pevně zařazen za ten právě prohlasovaný bod 71, pevně.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu 72, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 29, přihlášeno je tu 194 poslanců, pro hlasovalo 97, proti 78, takže to bylo zamítnuto.

 

Můžeme? Můžeme pokračovat.

 

Pan poslanec Tejc, tomu šlo o dva návrhy. Budeme hlasovat o zařazení... On usiloval o to, zařadit dva nové body, zařadit je po pevně zařazených bodech na středu příští týden odpoledne po pevně zařazených bodech. Jedná se o zařazení dvou nových bodů na středu příští týden odpoledne po pevně zařazených bodech. A teď vám řeknu název toho prvního bodu, který budeme hlasovat, a pak ten druhý.

 

Ten první návrh je Informace ministra vnitra a ministra práce a sociálních věcí k situaci a řešení problematiky pracovníků ze států mimo Evropskou unii přicházejících v České republice o zaměstnání v důsledku finanční krize. Tento bod, opakuji, chce pan poslanec Tejc zařadit ve středu příští týden odpoledne po pevně zařazených bodech. Já mám problém, jestli to bylo dopoledne, nebo odpoledne. Odpoledne, říkal jsem to dobře. Takže odpoledne po obědě, informace ministra vnitra. Ano, budeme to hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento bod zařadit, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 30, pro je 183, proti 4. Tento bod byl přijat.

 

Teď vám přečtu druhý bod pana poslance Tejce. Ten druhý vypadá takto - je to Návrh na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření činnosti útvarů Policie České republiky s působností na celém území České republiky a činnosti útvaru Ministerstva vnitra pro inspekční činnost při plnění jejich úkolů. Toto je tedy další návrh pana poslance Tejce a také to zařazení je po tom bodu, který jsme teď pevně zařadili na středu příští týden odpoledne. Souhlasí pan poslanec Tejc s tím, co jsem přečetl? Souhlasí, je to tak.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento bod do pořadu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 31. V hlasování číslo 31 přihlášeno 194, pro 95, proti 82. Zamítnuto.

 

Přátelé, já jsem tady dostal, že někteří kolegové prosí o zdravotní pauzu. Tomu nemohu nevyhovět. Pokud se něco takového stane, já tedy navrhuji učinit tuto pauzu. Pokud nechcete víc, tak v 15.05 hodin, pokud to stačí.

 

(Jednání přerušeno ve 14.57 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP