(Jednání pokračovalo v 15.07 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jsem poskytl trochu času, neb jsem viděl, že jsou fronty, takže prosím, vraťte se do lavic, začneme jednat a hlavně hlasovat. Posaďte se, zagongujeme. Doufám, že už si všichni sednete.

Je tady námitka, která byla avizována už na konci hlasování, už jsme jí nestihli dát slovo. Prosím, čeho se to týkalo?

 

Poslanec Vojtěch Adam: Dámy a pánové, omlouvám se, ale musím zpochybnit poslední hlasování, neboť i můj přístroj nefungoval tak, jak měl, ač jsem tlačil ze všech sil, takže bych prosil o shovívavost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže vy zpochybňujete hlasování? Zpochybňujete.

Tak to byl ten návrh pana poslance Tejce na zřízení vyšetřovací komise. Ano? Tento bod. Pan poslanec Vojtěch Adam zpochybňuje hlasování pana poslance Tejce ke zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření činnosti útvarů policie s působností na celém území ČR a činnosti útvarů Ministerstva vnitra pro inspekční činnost při plnění jejich úkolů. Tedy tento druhý bod poslance Tejce, který jsme hlasovali, tak zpochybňuje hlasování pan poslanec Adam. My budeme nejdříve hlasovat o jeho námitce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Adama, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 32, přihlášeno je 194, pro hlasovalo 151, proti hlasovalo 12. Námitka byla přijata.

 

Budeme znovu hlasovat o tom druhém návrhu pana poslance Tejce, o tom zřízení vyšetřovací komise. Tento návrh tedy znovu hlasujeme. Je tady znovu odhlášení. Takže vás odhlašuji ještě dřív, než začneme hlasovat. Prosím, přihlaste se kartou.

 

Prosím tu vyšetřovací komisi. Pan poslanec Tejc navrhoval pevně zařadit po pevně zařazených bodech - středa příští týden odpoledne. Opět tedy tato komise.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení bodu ke zřízení této komise, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 33. Přihlášeno 192, pro hlasovalo 93, proti 82. Nový bod byl zamítnut.

 

To je výsledek. A můžeme snad pokročit dále. To je návrh pana poslance Jiřího Petrů. Copak? Kontrola. (Probíhá kontrola hlasování.) Pan poslanec Dolejš.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Když pánbůh dopustí, motyka spustí. Já jsem mačkal, nevymačkal jsem. Prosím, zpochybňuji hlasování, protože výsledek na sjetině je v rozporu s mým zámyslem i s tím, co jsem mačkal.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Je tady námitka pana poslance Dolejše. O té musíme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Dolejše, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 34, přihlášeno je 194, pro hlasovalo 144, proti 19. Námitka poslance Dolejše byla přijata.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP