(11.50 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 118. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 pro 82, proti 78. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní hlasujeme bod B117. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 119. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 pro 79, proti 78. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Nyní nám zde zbývají návrhy pod čísly 118, 119 a 120. Návrhy 121 a 122 již byly hlasovány. Čili tyto tři návrhy jsou poslední z číselných návrhů, které nyní ještě zbývají k hlasování.

Nejprve tedy bod 118, varianta 1. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 120. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. 192 hlasovalo, pro 86, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní návrh 118, varianta 2. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 121. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 192 poslanců, pro 84, proti 81. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Návrh 119, opět dvě varianty. Nejprve hlasujeme 119 varianta 1. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 122. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 192, pro 83, proti 78. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: A nyní návrh 119 varianta 2. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 123 za zmíněných stanovisek. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 pro 83, proti 78. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní hlasujeme 120 varianta 1. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 124. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 192, pro 84, proti 77. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: A poslední hlasování, které se týká číselných návrhů, se bude týkat bodu B120, a to je varianta 2. Neutrální stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 125. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 192 poslanců, pro 79, proti 82. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové, podle mého názoru jsme se tímto vypořádali se všemi číselnými pozměňovacími návrhy, které směřovaly k návrhu zákona o státním rozpočtu.

Nyní bychom hlasovali ještě o pozměňovacím návrhu k textové části návrhu zákona. Je to příloha 1, která je obsažena v oponentní zprávě menšiny poslanců rozpočtového výboru 612/Z1, čili to je ještě malý textový pozměňovací návrh. Můžeme tedy hlasovat o této věci. Stanovisko neutrální.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Já se velmi omlouvám, pane zpravodaji, ale teď jsem se nezorientoval. Můžete mně ještě jednou upřesnit, o čem hlasujeme...? Ano, děkuji. To je v pořádku. Souhlas.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 126. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 přihlášených pro 99, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Nezdá se, že by někdo chtěl kontrolovat tuto informaci, kterou jsem právě sdělil, takže, pane zpravodaji, co dále? (V sále je neklid.)

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní můžeme hlasovat -

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím, posečkejte, paní zástupkyně klubu ČSSD kontroluje hlasování. Ale já tady mám, pokud chcete hlasovat o závěrečném hlasování, přihlášku...

Pan poslanec Krátký, prosím.

 

Poslanec Jiří Krátký: Vážení kolegové, omlouvám se velice. Zpochybňuji hlasování. Mám ano, hlasoval jsem ne. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, o této námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 127. Kdo s námitkou souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 přihlášených pro 147, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o usnesení, které uvedl pan zpravodaj. Takže opakujeme hlasování. Prosím, abychom se teď soustředili.

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 128. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. (Ministr souhlasí, zpravodaj má stanovisko neutrální.) Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 přihlášených 101 pro, 8 proti, takže tento návrh byl přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Smýkal. Prosím.

 

Poslanec Josef Smýkal: Děkuji za slovo. Pane předsedající, dovolte, abych jménem poslaneckého klubu ČSSD požádal o deset minut přestávky.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, sejdeme se ve 12.10 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.58 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP