(Jednání zahájeno v 9.04 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobrý den, dámy a pánové, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážení členové vlády. Zahajuji pátý jednací den 39. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan ministr Pospíšil - náhradní karta č. 5, pan poslanec Hašek - náhradní karta č. 14, pan poslanec Tluchoř - náhradní karta č. 31, pan poslanec Vondruška - náhradní karta č. 2, pan ministr Kalousek - náhradní karta č. 34, pan premiér - náhradní karta č. 35. (V sále je rušno.)

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: paní poslankyně Bebarová-Rujbrová, z členů vlády Jiří Čunek.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, poprosím vás skutečně o klid. Myslím to opravdu vážně, neboť naše jednání zahájíme slibem nových poslanců. V případě neklidu v sále přeruším schůzi na to, abyste se zklidnili.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, mandát poslankyně Marty Bayerové, poslanců Tomáše Kladívka, Karla Korytáře a Josefa Řiháka zanikl zvolením za senátory Senátu Parlamentu České republiky, a proto je třeba učinit některé nezbytné kroky. Na jejich místa nastoupili noví poslanci.

Dříve, než přistoupíme ke slibu těchto nových poslanců, žádám předsedu mandátového a imunitního výboru poslance Miloslava Kalu, aby nás seznámil s kroky, které tento výbor učinil, a poté přečetl ústavou předepsaný slib, který noví poslanci postupně složí do mých rukou. A vás, vážené kolegyně a vážení kolegové, poprosím skutečně o klid, protože si myslím, že tato chvíle si to zaslouží.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Slib poslance

 

Poslanec Miloslav Kala: Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Dne 25. října 2008 byli zvoleni senátory Senátu Parlamentu České republiky poslanci paní Marta Bayerová, pan Tomáš Kladívko, pan Karel Korytář a pan Josef Řihák. Mandátový a imunitní výbor na své 26. schůzi dnešního dne přijal usnesení č. 91, ve kterém konstatoval, že podle ustanovení § 6 písm. f) jednacího řádu Poslanecké sněmovny zanikl mandát poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky paní Martě Bayerové, panu Tomáši Kladívkovi, panu Karlu Korytáři a panu Josefu Řihákovi.

Dovolte mi, abych jménem svým a jistě i vaším jménem našim bývalým kolegům poblahopřál k jejich úspěchu ve volbách, poděkoval jim za práci v Poslanecké sněmovně a do jejich dalšího působení v Senátu jim popřál vše nejlepší, hodně úspěchů v pracovním i osobním životě. (Potlesk.)

Mandátový a imunitní výbor současně konstatoval, že na uvolněné poslanecké mandáty nastupují náhradníci pan Vojtěch Adam, pan Jiří Janeček, paní Zdeňka Dopitová a pan Ladislav Vomáčko, jimž dne 25. října 2008 vznikl mandát poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V souladu s ustanovením § 4 zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, složí tito poslanci poslanecký slib.

Prosím pana poslance Vojtěcha Adama, pana poslance Jiřího Janečka, paní poslankyni Zdenku Dopitovou a pana poslance Ladislava Vomáčka, aby předstoupili před Poslaneckou sněmovnu, a zároveň prosím předsedu Poslanecké sněmovny pana Miloslava Vlčka, aby postupně přijal slib nových poslanců.

Prosím, paní poslankyně a páni poslanci, abyste povstali. (Děje se.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP