(Jednání pokračovalo v 9.20 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže budeme pokračovat, již jsme se dohodli a budeme skutečně, jak jsem říkal na začátku, hlasovat jen o těch věcech, které budeme projednávat dnes. A to je z prezidiálky, já jsem načetl body pana ministra Římana, bude to bod 28, 58, 73, 94, 77, 86, 87 a 36, a pak body pana ministra Gandaloviče - 5, 18 a 19. To znamená, že pan ministr Říman bude mít body 1 až 8 a pan ministr Gandalovič dnes 9 až 11.

Takže když dovolíte, já bych zahájil hlasování o bloku pana ministra Římana, tedy body 1 až 8. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku.

Toto hlasování považuji za zmatečné a končím ho.

Poprosím vás všechny, abyste se ještě jednou přihlásili, protože nás tady není dostatečný počet. Znovu vás poprosím o přihlášení a zahájím za chviličku hlasování o návrhu pana ministra Římana.

 

Nyní zahajuji hlasování o návrhu pana ministra Římana, body 1 až 8. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 27 z přítomných 128 pro návrh 97, proti nikdo. Konstatuji, že body pana ministra Římana 1 až 8 byly zařazeny.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana ministra Gandaloviče zařadit na dnešní jednání jako body 9., 10. a 11. body 5, 18 a 19. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 28 z přítomných 128 poslankyň a poslanců pro návrh 114, proti 2. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Ještě tu mám tři přihlášky a ty bychom ještě dnes mohli prohlasovat, protože se jedná o návrh pana poslance Šenfelda vyřadit bod číslo 53. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 29 z přítomných 128 poslankyň a poslanců pro návrh 64, proti 54. Tento návrh nebyl přijat.

 

Probíhá kontrola hlasování. Chviličku... (Po chvíli:) Je to v pořádku, bod nebyl vyřazen.

Odhlásím vás. Poprosím vás, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Pan poslanec Zgarba dále navrhuje vyřazení bodu číslo 8 a je to sněmovní tisk 511. Je to ochrana druhů volně žijících živočichů. Je to tak, pane poslanče? Je.

Takže zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 30 z přítomných 126 poslankyň a poslanců pro návrh 71, proti 17. Návrh byl přijat.

 

Dále návrh pana poslance Vojíře, zařazení sněmovního tisku 583 dnes jako 12. bod. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 31 z přítomných 126 poslankyň a poslanců pro návrh 115, proti 1. Konstatuji, že nový bod sněmovní tisk 583 byl zařazen jako dnešní bod jako dvanáctý.

 

Paní poslankyně Dundáčková se hlásí.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Já vás prosím, pane předsedající, kolegové a kolegyně, o shovívavost. Ráda bych navrhla ještě vyřazení bodu 14, jedná se o druhé čtení tisku číslo 453, návrhu poslanců Hany Orgoníkové, Evy Dundáčkové, Aleny Páralové a dalších na projednání zákona o zmírnění majetkových křivd československých občanů, kteří zanechali svůj nemovitý majetek na území Zakarpatské Ukrajiny. Myslím, že to není nikterak sporný bod, resp. návrh na vyřazení z jednání této schůze. Návrh zatím neprošel ústavněprávním výborem a nemá konečnou podobu. Proto prosím , aby byl dnes vyřazen.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, paní poslankyně, takže budeme hlasovat. A pan ministr Bursík navrhl ještě vyřadit bod číslo 59 a pak navrhl zařadit další body - ale pane ministře, o těch zařazeních bychom hlasovat třeba až zítra. Souhlasíte s tím? Ano, pan ministr souhlasí. Takže nyní budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Dundáčkové vyřadit bod číslo 14 a poté budeme hlasovat o návrhu pana ministra Bursíka.

 

Takže zahajuji hlasování. Kdo s návrhem paní poslankyně Dundáčkové souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 32 z přítomných 125 poslankyň a poslanců pro návrh 117, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana ministra Bursíka vyřadit bod číslo 59. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 33 z přítomných 126 poslankyň a poslanců pro návrh 114, proti 1. Konstatuji, že i tento bod byl vyřazen.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, pan poslanec s procedurálním návrhem.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP