(11.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

To znamená, že to jsou základní… (Projevy nesouhlasu a velký hluk v poslaneckých lavicích.) Já si myslím, že o námitce bylo hlasováno. Já bych poprosil, aby předsedové poslaneckých klubů svým kolegům vysvětlili, jaký je postup, který jsme si odhlasovali, a takhle budeme hlasovat.

Takže nyní hlasujeme o návrhu pana poslance Suchánka a chci upozornit, že je to hlasování i s přikázáním, pokud toto bude odsouhlaseno.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Suchánka? Kdo je pro, ať zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 24 z přítomných 199 poslankyň a poslanců (potlesk v pravé části) pro návrh 100, proti 96. Konstatuji, že návrh pana poslance Suchánka byl přijat. Tudíž jsme jej i přikázali všem výborům k projednání. To je součást tohoto usnesení. Je tomu tak, abychom se shodli. To znamená, hlasování bylo ukončeno.

 

Pan zpravodaj chce nechat hlasovat o doprovodném usnesení. Pane zpravodaji, prosím vás, ještě ho jednou přečtěte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážená vládo, kolegové a kolegyně, návrh doprovodného usnesení, který nemá přímou vazbu na předcházející rozhodnutí Poslanecké sněmovny: "Poslanecká sněmovna konstatuje, že vláda ve své dosavadní činnosti podceňuje možné dopady světové finanční krize na vývoj české ekonomiky. Proto žádá vládu, aby do sedmi dnů předložila Poslanecké sněmovně analýzu možných dopadů finanční krize na hospodářský vývoj v České republice s tím, že tato analýza bude projednána na schůzi Poslanecké sněmovny za účasti guvernéra České národní banky." Tolik doprovodné usnesení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. - Omlouvám se panu ministrovi. Pan ministr chtěl sdělit stanovisko. - Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 25 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 93. Doprovodné usnesení nebylo přijato.

 

Konstatuji, že bylo přijato usnesení rozpočtového výboru, bylo přikázáno všem výborům k projednání, a tím bod číslo 1 končím. Přerušuji 39. schůzi a za 30 minut se sejdeme ke 40. schůzi. Přerušuji do 11.40 hodin.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Velmi rád bych Sněmovně poděkoval za projev odpovědnosti - nikoliv vůči vládě, Topolánkovi či Kalouskovi, ale vůči makroekonomické stabilitě v České republice. Děkuji.

 

(Schůze přerušena v 11.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP