Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
25. června 2008 ve 22.20 hodin

Přítomno: 188 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 35. schůze Poslanecké sněmovny. Náhradní karty a jejich čísla odkazuji na 36. schůzi, omluvy na dnešním jednání odkazuji také na 36. schůzi.

Na této schůzi máme projednat třetí čtení sněmovního tisku 367, návrh zákona o odpadech. Nyní přistoupíme tedy k projednání tohoto jednoho bodu. (Poslanci silně hlučí.)

Zahajuji bod číslo 2 a je jím Návrh poslanců Kateřiny Konečné, Vlastimila Aubrechta, Miroslava Opálky, Břetislava Petra, Milana Bičíka, Milana Urbana, Václava Exnera, Milady Halíkové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů…

Vážené kolegyně a kolegové, prosím vás, skutečně pojďte si to vyzkoušet, když máte číst a poslouchat ty vaše hovory. Já přeruším ještě i tuhle schůzi, jestli chcete, abyste se tedy uklidnili a mohl to přečíst.

Vyhlašuji pětiminutovou přestávku! Sejdeme se ve 22.28.

 

(Jednání přerušeno ve 22.23, pokračovalo ve 22.28 hodin.)

(Někteří poslanci tiší své kolegy: Ššššššššš!)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené kolegyně, vážení kolegové, budeme pokračovat a budeme tedy pokračovat naším druhým bohem, kterým je

 

2.
Návrh poslanců Kateřiny Konečné, Vlastimila Aubrechta, Miroslava Opálky,
Břetislava Petra, Milana Bičíka, Milana Urbana, Václava Exnera a Milady Halíkové
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně
některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 455/1991 Sb.,
o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,
zákon č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů
a zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu
způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 367/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala za navrhovatele místo paní poslankyně Kateřina Konečná, zpravodaj výboru pro životní prostředí pan poslanec Tomáš Úlehla. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 367/4.

Otevírám rozpravu, do které nemám zatím žádnou písemnou přihlášku. Z místa se hlásí pan poslanec Aubrecht. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Pane předsedo, dámy a pánové, dobrý pozdní večer. Připravil jsem si pro vás krátký proslov, cca na půl hodiny, ale byl jsem požádán, abych to zkrátil, tak se budu snažit.

Norma, kterou zde projednáváme, vypadá zdánlivě malá, nepatrná, ale opak je pravdou, protože se snaží zamezit nebezpečným situacím, které vznikají zejména u nás na silnicích, na železnici a tak podobně, a je jenom zázrak, že se již v poslední době obrovské neštěstí nestalo. Na Jindřichohradecku rozebrané koleje před příjezdem vlaku s dětmi, na Mostecku rozebrané koleje před příjezdem nákladního vlaku. Je proto nejvyšší čas přijmout normu, která by toto omezila.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP