(Jednání pokračovalo ve 21.15 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, čas na přestávku vypršel, nemám žádné informace, jak dál… Asi by bylo vhodné schůzi přerušit...

(V sále je rušno, poslanci stále přicházejí.)

Informace z klubů je, že budeme pokračovat. Takže ještě chvílečku počkáme, než se všichni poslanci dostaví do jednací síně, a pak bychom hlasovali o návrhu usnesení, pokud nebudou jiné návrhy… (Poslanci stále hlučí.)

Prosím zpravodaje, aby se dostavil k mikrofonu. Pan ministr…

Prosím ty poslance, kteří sledují fotbal na svých zařízeních, aby zeslabili hlas, protože to slyším až zde, jak sledují fotbal…

 

Takže mohu přečíst návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Policii České republiky, podle sněmovního tisku 440, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Registruji žádost o odhlášení. Odhlásil jsem vás, prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Ještě jednou zazvoním.

 

Usnesení znovu číst nebudu, protože jsem ho již četl. Zahájím hlasování. Kdo s tímto návrhem usnesení souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 228 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 73. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji a panu ministrovi a končím bod č. 34. Pan ministr chce vystoupit?

Ještě kontrola… Takže kontrola proběhla. Žádné zpochybnění se nepřipravuje.

Pane ministře, máte slovo...

Pan kolega Prosek, jestli se nemýlím.

 

Poslanec Zdeněk Prosek: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, pouze pro stenozáznam bych rád upravil sjetinu o výsledcích hlasování, neboť jsem hlasoval pro, ale můj zemdlelý prst zřejmě dostatečně nestiskl tlačítko, nebo došlo k poruše hlasovacího zařízení. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji, pane poslanče. Nyní pan ministr Langer.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Pane předsedo, kolegyně, kolegové, chtěl jsem poděkovat, protože tímto hlasováním reforma Policie ČR dostala zelenou. Ti z vás, kteří hlasovali pro tento návrh zákona, věřím, že budete utvrzeni ve správnosti svého rozhodnutí. Ti z vás, kteří jste hlasovali proti, ať už vaše motivace byla jakákoli, věřím, že změny, které jsou připravovány, nakonec ve svém důsledku také oceníte.

Přiznám se, že ten bonbonek, který na závěr dnešního dne byl připraven, je trošku hořčí, než jsem si myslel, ale i tak vám všem děkuji za hezký dárek k mému svátku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Končím bod 34.

 

Zahajuji bod 35. Je jím

 

35.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb.,
občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 390/ - třetí čtení

 

***




Přihlásit/registrovat se do ISP