Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
13. června 2008 v 10.58 hodin

Přítomno: 199 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, technické zařízení už bylo uvedeno do provozu pro pokračování 32. schůze. Vyčkám příchodu členů vlády a řeknu základní informace, abychom se podle nich mohli zařídit.

Zahajuji jednací den přerušené 32. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Prosím vás, abyste mi ohlásili své náhradní karty, pokud je máte, a jejich čísla.

Zopakoval bych omluvy, které byly doručeny na schůzi 33., to znamená, z poslanců je omluven Evžen Snítilý a z členů vlády se na dnešní jednání omluvili Tomáš Julínek pro pracovní důvody, Aleš Řebíček z důvodu zahraniční cesty a pan ministr Cyril Svoboda se bude omlouvat od 14 hodin. Paní ministryně Stehlíková doručila svoji omluvu individuálně, také nebude přítomna.

Pokud jde o program schůze, podle našeho včerejšího rozhodnutí zbývají k projednání dva body v tomto pořadí: bod 40, Návrh na zřízení dočasné komise Poslanecké sněmovny pro řešení majetkových otázek mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi, a přerušený bod 108, to je Návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 14 ze dne 15. srpna 2006.

Eviduji přihlášku pana místopředsedy Kasala, který avizoval návrh na doplnění programu, který byl projednání na organizačním výboru ve středu. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane místopředsedo, dámy a pánové, tak jak jsem opakovaně avizoval vedením jednotlivých poslaneckých klubů, měl jsem v úmyslu zařadit na program 32. schůze pravidelný bod, který v tomto období projednáváme, to je Návrh Poslanecké sněmovny prezidentu republiky na udělení státních vyznamenání. Celá ta procedura proběhla poměrně bezkonfliktně jak v našem podvýboru, tak v organizačním výboru, nesetkal jsem se s žádným odporem, takže doporučuji, nebo navrhuji, aby tento bod byl zařazen jako poslední bod 32. schůze. Přišlo by mi zvláštní, kdybych tento bod měl zařazovat jako bod schůze, která je svolávána na podpisy, proto předstupuji před vás s tímto návrhem. Ručím za to, že to v případě standardního projednávání nebude trvat déle než 10 minut.

Takže jako poslední bod této schůze - bod Návrh Poslanecké sněmovny prezidentu republiky na státní vyznamenání pro rok 2008.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji panu místopředsedovi Kasalovi. Nyní další přihlášení k pořadu schůze. Ještě k odůvodnění. Víme, že pořad schůze můžeme měnit od 9 do 9.30 hodin. Vzhledem k tomu, že jsme tuto přerušenou část jednání zahajovali nyní v 11 hodin, tak umožním všem, kteří chtějí tu půlhodinku využít k případné změně programu, aby mohli vystoupit.

Nyní žádám, aby se slova ujal pan poslanec Václav Exner, který má návrh do pořadu schůze, připraví se paní poslankyně Kateřina Konečná.

 

Poslanec Václav Exner: Pane místopředsedo, členové vlády, dámy a pánové, navrhuji vyřadit z pořadu schůze bod číslo 108. Myslím, že nejsem sám, kdo po týdnu jednání o té věci už má dost toho, jakým způsobem se tady snažíme pozměnit výsledky voleb a prosadit nedemokratické přístupy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Nyní se slova ujme paní Kateřina Konečná a připraví se poslanec David Rath. Paní kolegyně, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP