(20.30 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já vám už odebírám slovo, protože to už se skutečně nedá. Už jsem vás napomínal několikrát, vedl jsem vás k tématu. Vy pořád utíkáte od tématu. (Potlesk v pravé části sálu.) Takže já vám odebírám slovo.

 

Poslanec David Rath: Děkuji. Já samozřejmě proti tomu vznáším námitku a chci, aby bylo o ní okamžitě hlasováno. To je samozřejmě podle jednacího řádu moje oprávnění. A pak se hlásím do rozpravy dál.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže vznášíte proti postupu předsedajícího námitku. (Požadavky na odhlášení.) Já vás odhlásím, poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, a nechám hlasovat o námitce pana poslance Ratha, jak se ustálí kvorum.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Ratha, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 150 z přítomných 183 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 79. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Než dám slovo, pane poslanče, vám, o slovo se přihlásil pan předseda poslaneckého klubu, ale až poté, až dojde ke kontrole hlasovacích listin. (Probíhá kontrola hlasování.)

Pan poslanec Bürgermeister se přihlásil o slovo. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Bürgermeister: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych vyjádřil námitku proti hlasování, jak je tady zvykem, zpochybnil hlasování. Hlasoval jsem ne z pochopitelných důvodů, na sjetině mám ano. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, vznášíte námitku proti výsledku hlasování. Zahajuji hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 151 z přítomných 193 poslankyň a poslanců pro návrh 155, proti 7. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Ratha. Zahájím hlasování. Kdo s námitkou pana poslance Ratha souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 152 z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 97.

 

Proběhne kontrola hlasovacích listin, než vyhlásím výsledek? (Ano.) Kontrola hlasovacích listin proběhla. S námitkou nebyl vysloven souhlas.

A nyní se o slovo přihlásil pan poslanec Tluchoř. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, dovolte, abych vás v tuto chvíli požádal o přestávku 15 minut na jednání poslaneckého klubu ODS, a dovolím si požádat všechny členy koaliční stovky, aby se shromáždili ve Státních aktech. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane poslanče. A ještě se přihlásil pan předseda klubu KSČM. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, situace ve Sněmovně nazrála k tomu, že 15 minut je málo. Žádám proto o přestávku na dalších 25 minut. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: (Mnoho poslanců se shromáždilo kolem řečnického pultu a gestikulují a hovoří směrem k předsedajícímu. Poslanci koalice nesouhlasí s prodloužením přestávky pro jednání jejich klubu.) Dobře, vyhlásím přestávku do 20.50 hodin. Sejdeme se ve 20.50.

 

(Jednání přerušeno ve 20.37 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP