(Jednání pokračovalo ve 20.50 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat. Nyní vystoupí pan poslanec Kováčik jako předseda poslaneckého klubu. (Námitky z pravé části sálu.) Ale pan poslanec Kováčik byl přihlášen před vyhlášením přestávky.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Písemná přihláška předsedy klubu je podle mě před ústní přihláškou předsedy klubu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ale byl přihlášen pan předseda poslaneckého klubu Kováčik. (Projevy nesouhlasu z pravé části sálu.)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já podávám námitku proti vašemu postupu a žádám, abyste o ní nechal hlasovat. (Projevy souhlasu z pravé části sálu, projevy nesouhlasu z levé části sálu.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ne, slovo udělím panu předsedovi Kováčikovi. (Projevy protestů z pravé části sálu.)

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, volám k pozornosti všechny znalce jednacího řádu, kteří při každém sebemenším úhybu od litery či zvyklostí hlasitě vykřikují, že to tak není. Ano, pane předsedo, vaším prostřednictvím sděluji Petru Plevovi, že se měl okamžitě přihlásit v okamžiku, kdy moje žádost o prodloužení přestávky o 25 minut nebyla vyslyšena. Protože co si jenom já pamatuji, tisíckrát se podobná praxe tady běžně akceptovala. To je první, co chci sdělit.

Druhé, co chci sdělit, je to, že v této chvíli, teď, žádám o přestávku na poradu klubu KSČM v délce 25 minut. Podle zásad, které jsme si zopakovali na organizačním výboru, je to naprosto v pořádku a upozorňuji, že mi zbývá z mého nároku ještě dalších 5 minut. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Takže vyhlašuji přestávku a končím dnešní jednání. (Několik poslanců z levé části sálu tleská.)

 

(Jednání skončilo ve 20.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP