(9.20 hodin)

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane místopředsedo. Musím se opakovat, ale jménem poslaneckého klubu ODS, KDU-ČSL a Strany zelených vetuji zařazení nového bodu, tak jak to navrhl pan poslanec Rath.

Vás bych chtěl poprosit, abyste neuděloval slovo někomu mimo pořadí. Byl přihlášen pan poslanec Benda. A dále vás prosím, abyste dbal na to, aby poslanec, který vystupuje, se držel věci. Děkuji. (Potlesk v lavicích ODS.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Budu se o to snažit.

Pan poslanec Severa se hlásí také ještě s návrhem na změnu pořadu.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, dovoluji si požádat o zařazení bodu číslo 20 za navržený program tak, aby byl zařazen za bodem 16, jak ho přednesl pan poslanec Benda. To znamená, že bod 20 by byl raz, dva, tři, čtyři, pět - šestý v pořadí, pokud bychom ho schválili. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, bod 20 za bod 16. Jestli je tohle všechno, tak to jsou všechny návrhy, které bychom měli nyní hlasovat. Zazvoním.

Pan poslanec Severa chce něco upřesnit?

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, já se omlouvám, není to bod 20, ale 73, je to třetí čtení, sněmovní tisk 441. Omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: 441, bod 73 - Státní památková péče. Ano, 441, dobře, tak to mám. Jen zagonguji a budeme hlasovat o těch návrzích, které tady byly podány.

Pokud jsem to správně pochopil, tak bychom jako první měli hlasovat návrh pana poslance Tluchoře. Pan poslanec Tluchoř navrhoval zařadit dnes jako první bod programu před pevně zařazené body bod 108, to je Návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny číslo 14 z 15. srpna. Takže pan poslanec Tluchoř navrhuje tento bod, bod 108, zařadit dnes jako první bod programu. A to je asi první věc, kterou bychom měli hlasovat, takže o ní budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh pana poslance Tluchoře, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 107, přítomno je 195 poslanců, pro hlasovalo 99, proti 95. To by znamenalo, že návrh byl přijat.

 

Hlasování proběhlo. (Poslanci kontroluji výsledky hlasování.) Pan poslanec Karel Černý.

 

Poslanec Karel Černý: Vážený pane místopředsedo, dovolte mi, abych zpochybnil hlasování. Hlasoval jsem proti, a na sjetině mám ano.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Černý říká, že zpochybňuje hlasování. Budeme hlasovat o jeho námitce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku poslance Černého, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 108, přítomno 195, pro hlasovalo 174, proti 4. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy znovu hlasovat návrh pana poslance Tluchoře - bod číslo 108 zařadit jako první bod dnešního jednání.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh poslance Tluchoře, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 109, přítomno je 195, pro hlasovalo 98, proti 97 a návrh by byl takto přijat.

 

Počkáme na kontrolu. (Poslanci opět kontrolují výsledky hlasování. Námitka nebyla vznesena.)

Můžeme tedy pokračovat. Další návrh byl návrh pana poslance Bendy a ten byl zařadit za tento bod 108 body 111, 24, 25, 15 a 16, tato druhá čtení zařadit jako body 2, 3, 4, 5 a 6. Budeme hlasovat tento návrh pana poslance Bendy.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh pana poslance Bendy a zařadit tyto body 111, 24, 25, 15 a 16, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 110, přítomno je 195, pro hlasovalo 100, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Teď tady byl návrh pana poslance Severy, který ten bod 73, tisk 441, navrhoval zařadit jako další pevně zařazený bod za bod 16, takže to je vlastně další pevně zařazený bod v tom dnešním programu. Budeme tedy o tom hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh pana poslance Severy, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 111, přítomno je 195, pro hlasovalo 101, proti 15. Také tento návrh byl přijat.

 

Ještě přečtu, že pan poslanec Krajíček má náhradní kartu číslo 18 a pan poslanec Vojíř náhradní kartu číslo 20. Pan poslanec Tluchoř má náhradní kartu číslo 11.

 

A to jsou snad všechny změny, které jsme měli hlasovat. Můžeme se pustit do programu, tak jak jsme ho právě schválili. My jsme jako první bod dnešního programu schválili bod číslo 108, což je

 

108.
Návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 14 ze dne 15. srpna 2006

 

Usnesení číslo 14 z první schůze ze dne 15. srpna by nám mělo být rozdáno do lavic.

O zařazení tohoto bodu požádal předseda klubu ODS poslanec Petr Tluchoř. Já ho nyní požádám, aby se chopil slova. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP