(19.00 hodin)
(pokračuje Vlček)

Zahajuji hlasování. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 76, z přítomných 191 poslankyň a poslanců pro návrh 170, proti 2. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky.

Kdo s návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 77, z přítomných 191 poslankyň a poslanců pro návrh 94, proti 93.

Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme pokračovat. Ptám se, jestli se někdo dále hlásí do rozpravy. Není tomu tak. Končím všeobecnou rozpravu a přistoupíme k rozpravě podrobné. Otevírám rozpravu podrobnou. Kdo se do podrobné rozpravy hlásí? Pan poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já tedy ještě jednou zopakuji návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny číslo 8 k návrhu na stanovení počtu místopředsedů Poslanecké sněmovny: V usnesení Poslanecké sněmovny číslo 8 z první schůze 14. srpna 2006 se číslovka 5 nahrazuje číslovkou 6.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Táži se, jestli se někdo dále hlásí do podrobné rozpravy. Pan poslanec Rath. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec David Rath: S domluvou předsedy klubu za klub sociální demokracie bereme si pauzu do konce jednání.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jsme v podrobné rozpravě. Pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já se jednak dovolím ohradit proti výrazu "bereme si pauzu". Je zvykem a je standardní, že žádá se předsedajícího, případně Sněmovna o udělení přestávky na jednání poslaneckého klubu, a není automatický nárok na pauzu. Myslím si, že se nejedná o první přestávku na jednání poslaneckého klubu ČSSD dnes, ale o třetí, jak signalizuje pan kolega Pleva. A já tedy navrhuji, abychom případně nechali hlasovat.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Pan předseda klubu KSČM se přihlásil o slovo. Prosím, pane předsedo, máte slovo. Jsme pořád v rozpravě podrobné. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, žádám o přestávku na poradu klubu KSČM v délce dvou hodin a současně svolávám klub KSČM do prostor klubu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Vyhlašuji přestávku do 21 hodin. Tím přerušuji jednání do zítra a sejdeme se tedy zítra, ve čtvrtek 5. června, v 9 hodin. Budeme projednávat body, od 9 hodin bod číslo 109 - Odpovědi na písemné interpelace a dále dle našeho schváleného programu.

Děkuji, dobrou noc a na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 19.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP