(9.07 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, dobré ráno. Jenom vám sdělím, že na žádost předsedy klubu ODS pana poslance Tluchoře začneme o půl hodiny později. Sněmovna začne v 9 hodin 30 minut.

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
4. června 2008 v 9.33 hodin

Přítomno: 194 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené kolegyně, vážení páni poslanci a členové vlády, dovolte, abych se pokusil zahájit druhý jednací den 32. schůze Poslanecké sněmovny. Ještě jednou vám přeji dobré ráno.

Nejdřív vás poprosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Mám tady několik náhradních karet. Náhradní karta číslo 5 pan poslanec Kufa, náhradní karta číslo 10 pan poslanec Bürgermeister, pan poslanec Raninec má náhradní kartu číslo 3, pan poslanec Lhota má náhradní kartu číslo 8.

Mám tady také omluvy z neúčasti na dnešní schůzi, středeční. Omlouvají se poslanci Michal Hašek, Karel Kratochvíle, Evžen Snítilý, Ladislav Šustr ze zdravotních důvodů.

Mám tady také omluvu členů vlády. Zahraniční cesty by odpoledne měli nastoupit Martin Bursík a Ivan Langer, pokud je to takto správně.

Ještě pan ministr Pospíšil má náhradní kartu - číslo 11.

 

No a máme tady program. Na další jednání máme zařazené body 49, 21, 22 a 23, to jsou pevně zařazené body. A pak odpoledne, jenom připomínám, že taky tam máme pevně zařazené body, a to jsou body 4, 5, 89, 107 a 108. ¨

A právě k tomuhle pořadu se ještě přihlásil pan ministr Langer, který mně chtěl předložit ještě nějaký návrh. A pak vidím pana poslance Ježka vzápětí po něm a ještě pana poslance Davida Ratha. Takže prosím, abyste své návrhy přednesli.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, včera Poslanecká sněmovna rozhodla o zařazení tisků 439 a 440 na jednání této schůze. A já bych si dovolil navrhnout pevné zařazení druhých čtení těchto tisků tak, aby kolegové, kteří chtějí uplatnit své pozměňovací návrhy, měli jistotu, kdy ty tisku budou projednávat, a mohli se na ně tudíž připravit. Můj návrh zní zařadit tisk 439, 440, druhá čtení, jako druhý a třetí bod našeho pátečního jednání. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ráno? (Odpověď mimo mikrofon.) Ráno, druhý a třetí v pátek ráno.

Poprosím pana poslance Ježka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Josef Ježek: Děkuji. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji do pořadu této schůze zařadit dva nové body.

Prvním bodem je druhé čtení sněmovního tisku 471, vládní návrh zákona o účetnictví, a to na konec bloku druhých čtení.

Druhým bodem, který navrhuji zařadit, je třetí čtení sněmovního tisku 471, vládního návrhu zákona o účetnictví, na konec bloku třetích čtení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, druhé čtení a třetí čtení.

A teď ještě pan poslanec David Rath se hlásí. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec David Rath: Pane předsedající, dámy a pánové, dávám návrh na zařazení tisku 461, který jsme včera pevně zařadili po návrzích vrácených prezidentem republiky. A vzhledem k tomu, že se o nich nehlasovalo a každý se přesunul jinak, tak je teď tento bod vlastně do značné míry ve vzduchoprázdnu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon. Ty návrhy ještě přijdou na řadu.

 

Poslanec David Rath: No ale každý jindy, takže není jasné, kdy by měl být zařazen. Takže já navrhuji změnu - pevně ho zařadit dnes dopoledne jako pátý bod. A pokud by Sněmovna nestihla tento pátý bod dopoledne projednat, tak jako pevně zařazený šestý bod dnes odpoledne.

Je to věc, která by měla být vyřešena Sněmovnou co nejrychleji. Budu navrhovat i zkrácení lhůty, aby se to stihlo ještě na této schůzi Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, dobře. A ještě pan ministr Nečas.

Pan poslanec Jičínský má náhradní kartu číslo 24.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Petr Nečas: Vážný pane předsedající, dámy a pánové, dovoluji si navrhnout pevné zařazení bodů, a sice konkrétně bodů 18 a 19 našeho návrhu pořadu jako body 4 a 5 na pátek 6. června, a body 47 a 48 našeho pořadu jako body 6 a 7 na pátek 6. června.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A teď bych poprosil pana ministra Bursíka.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Pane předsedající, dámy a pánové, dobré ráno.

Já bych rád požádal o zařazení tisku 433, což je novela zákona o emisním obchodování, a to do bloku druhých a třetích čtení. Jde o technickou novelu, kde hospodářský výbor při projednání si vyžádal odložení projednávání do doby, než Ministerstvo životního prostředí předloží odpovědi na konkrétně formulované otázky. My jsme ty odpovědi předložili. Předpokládáme, že hospodářský výbor se sejde v průběhu jednání Poslanecké sněmovny.

Velmi bych doporučoval zařazení tohoto bodu, protože mimo jiné nám tato technická novela umožní odprodat přebytky, které máme z kjótského období, zájemcům v zahraničí a bylo by poněkud netaktické nechat se předběhnout jinými zeměmi, které se připravují také na odprodej emisních přebytků. A doporučuji využít této komparativní výhody.

Čili prosím o zařazení tisku 433 do bloku druhých a současně i třetích čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: 433 tisk tedy a bylo by to na konec, na konec druhého a na konec třetího čtení.

A pan poslanec Vojíř má náhradní kartu číslo 33.

To je vše? Ptám se, jestli ještě někdo má nějaký návrh. Zdá se, že ne.

Pan poslanec Paroubek - náhradní kartu číslo 32.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP