(12.40 hodin)

Poslanec Petr Tluchoř: Na funkci zástupce finančního arbitra je rovněž navržen pan František Tomášek.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 161, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro návrh se nevyslovil nikdo, proti 9.

 

Vážený pane předsedo, sdělte nám výsledek této volby.

 

Poslanec Petr Tluchoř: V prvním kole na pozici zástupce finančního arbitra nebyl nikdo zvolen. Já teď poprosím akorát pana tajemníka o konzultaci v tom smyslu, že ve chvíli, kdy nepochybně pan Petr Scholz postupuje do druhého kola, akorát se na něj obracím, zda postupuje i pan František Tomášek, pokud neobdržel hlas žádný. Ano, je to druhý nejvyšší počet hlasů - nula. Čili oba kandidáti postupují do druhého kola, které jsem přesvědčen, že může proběhnout bezprostředně.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já se tak domnívám. Vyhlašuji tedy druhé kolo těchto voleb. Opět vás poprosím, vážený pane předsedo, abyste nám oznámil, v jakém pořadí budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nejprve budeme hlasovat o panu Petru Scholzovi ve druhém kole volby zástupce finančního arbitra.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 162, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro návrh 19, proti 8. Můžeme pokračovat dále.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní bychom ve druhém kole hlasovali o kandidátu panu Františku Tomáškovi.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 163, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro 5, proti 9.

 

Vážený pane předsedo, sdělte nám výsledek druhého kola této volby.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna ani ve druhém kole nezvolila nikoho zástupcem finančního arbitra a tímto volba končí. Nepochybně předseda Poslanecké sněmovny v dohledné době vyhlásí znovu lhůtu a bude možné podávat oprávněnými subjekty nové kandidáty. Tímto volba končí.

Poprosím vás, abyste v tuto chvíli vyhlásila přestávku a umožnila, aby proběhly volby tajné. Jedná se o volbu viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu a poté o volbu členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Navrhuji, abychom lístky začali vydávat bezprostředně. Stačí nám na to 20 minut. Poté prosíme o 40 minut na sčítání hlasů.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Ještě předtím ukončím formálně projednávání bodu 117.

Sděluji, že rozdávání volebních lístků skončí ve 13.05 hodin. Volby budou ukončeny ve 13 hodin…

 

Poslanec Petr Tluchoř: Zahájeny budou bezprostředně, čili 12.45 - vydávání lístků, a ukončení vydávání lístků bude 13.05 hodin.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Takže, dámy a pánové, Poslanecká sněmovna bude pokračovat ve svém jednání ve 14.30 hodin sdělením výsledků proběhlých voleb a následným programem, kterým jsou ústní interpelace na předsedu vlády, respektive vládu České republiky, a následovat budou interpelace na jednotlivé ministry.

 

(Jednání přerušeno ve 12.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP