(12.20 hodin)
(pokračuje Tluchoř)

Tak velký odstup od volby do začátku funkčního období považuje volební komise za neobvyklý, a proto navrhuje, abychom dnes podrobili volbě čtyř členů pět navržených kandidátů, neboť šestému navrženému - jedná se o pana Baldýnského - skončí funkční období až 8. února. Čili jedná se o to, že bychom volili na čtyři volná místa z pěti navržených kandidátů. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví a volební komise navrhuje volbu tajnou. Zvolením členů započne jejich tříleté volební období dnem volby.

Nyní prosím, paní místopředsedkyně, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům i ke způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, otevírám tímto rozpravu. Táži se, zda se někdo hlásí do této rozpravy z místa, neb žádnou písemnou přihlášku nemám. Není tomu tak, rozpravu tedy končím.

Omlouvám se, pane předsedo, já jsem vzhledem ke zvýšené hladině hluku přeslechla - budeme opět rozhodovat o tajné volbě, předpokládám. (Poslanec Tluchoř potvrzuje.)

 

Takže o tomto rozhodneme v hlasování pořadové číslo 156, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s takto navrženým způsobem volby, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 162 poslankyň a poslanců se pro tento návrh vyslovilo 152, proti 1. I o této volbě budeme rozhodovat způsobem volby tajné. Takže přerušuji projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k projednávání bodu 117, kterým je Návrh na volbu finančního arbitra a jeho zástupce

Mezitím se přihlásil o slovo předseda poslaneckého klubu sociální demokracie pan Michal Hašek. Máte slovo, vážený pane předsedo.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážená paní místopředsedkyně, vládo, kolegyně a kolegové, děkuji za slovo. Věřte, že skutečně nechci zdržovat chod věcí před polední pauzou. Nicméně mi v tuto chvíli dovolte, abych požádal o desetiminutovou přestávku na jednání našeho poslaneckého klubu právě v souvislosti s dalšími volebními body.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, já vaší žádosti vyhovím a vyhlašuji přestávku do 12.30 hodin. Pardon, říkal jste 10 minut - do 12.35, kdy budeme pokračovat v bloku voleb.

 

(Jednání přerušeno ve 12.22 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP