(10.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je nyní proti?

Hlasování má pořadové číslo 108, přítomno 181, pro hlasovalo 179, proti žádný. Takže tento návrh byl přijat. a budeme hlasovat o dalším.

 

Poslanec Jan Špika: V tuto chvíli bychom hlasovali o legislativně technických úpravách, které zde byly načteny.

Jako první žádám o schválení návrhu pana poslance Šidla, a to je v tom smyslu, že pod bodem C odst. 1 se za slovo "předpisem" doplňuje středník. Pokud nemá legislativní odbor námitek, je v tomto případě pak tento bod hlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď si úplně nejsem… Prosím pana poslance Urbana.

 

Poslanec Milan Urban: V tomto tisku je poznámka legislativního odboru u tohoto pozměňovacího návrhu, že nelze hlasovat, neboť není správně formulováno; v kontextu s doplňovaným ustanovením nedává smysl. Je tedy potřeba tuto nepřesnost vyjasnit.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jenom, prosím vás, bych navrhl desetiminutovou pauzu. (Hlasité projevy nesouhlasu v sále.) Není pro to nálada.

 

Poslanec Jan Špika: Prosím, znovu opakuji, že úpravou podle pana poslance Šidla, doplněním středníku, i dle sdělení legislativního odboru, se tento bod stává hlasovatelným. (Předsedající: Je na tom shoda.) Doporučuji nyní hlasovat o tomto návrhu, to znamená o legislativně technické úpravě.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá. Budeme hlasovat. A vztah zpravodaje k tomuto hlasování je? (Souhlas.) Pane ministře? (Ano.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 109, přítomno 181, pro hlasovalo 177, proti 1. Návrh byl přijat. Co dál?

 

Poslanec Jan Špika: V tom případě se stává bod C hlasovatelným. Takže nyní bychom hlasovali o celém bodu C v již upraveném tvaru. Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane ministře? (Také ne.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 110, přítomno je ve sněmovně 181 poslanců, pro hlasovalo 31, proti 92, takže tento návrh přijat nebyl a my můžeme postoupit dál.

 

Poslanec Jan Špika: Dalším bodem našeho hlasování by byl bod D. Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan ministr? (Také.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 111, přítomno 181, pro hlasovalo 175, proti žádný. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Špika: Děkuji. Dalším bodem našeho hlasování je celý bod E. Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ministr? (Zásadní ne.) Aha!

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 112, přítomno je 181, pro hlasovalo 89, proti 80.

 

(Probíhá kontrola hlasování.) Kdybyste chviličku měli strpení. Jak vidíte, toto hlasování bylo velmi těsné. Tak který z poslanců si není jist, jak to všechno bylo? (Pobavení.) Vypadá to, že… Ale ano. (O slovo se hlásí posl. Křeček. Poznámky z pléna: Zase?) Pane poslanče.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Ano, slyším uštěpačné hlasy: zase já. Omlouvám se. Hlasoval jsem pro návrh, a mám na listině ne. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím vás, všechny odhlašuji. Přihlaste se teď opravdu pečlivě a budeme hlasovat. Vědí všichni o čem? Pane zpravodaji?

 

Poslanec Jan Špika: V tuto chvíli budeme hlasovat o předložené námitce pana poslance Křečka o zpochybnění hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Křečka, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 113, přítomno 179 poslanců, pro hlasovalo 165, proti 1. Námitka byla přijata.

 

A my budeme hlasovat - kdybyste nám osvětil paměť.

 

Poslanec Jan Špika: Znovu budeme hlasovat o bodu E, o návrhu poslanců Břetislava Petra a Milana Urbana. Je to bod týkající se státní energetické koncepce, jejího zpracovávání a předkládání ke schválení Poslanecké sněmovně. Nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Výborně. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 114, přítomno je 179, pro hlasovalo 89, proti 81. Pak by tedy návrh přijat nebyl.

 

Ještě vás prosím, kdybyste to urychleně zkontrolovali. (Probíhá kontrola hlasování.) Kolegové, já myslím, že to vypadá, že můžeme pokračovat. Zpátky prosím k hlasování.

 

Poslanec Jan Špika: V tuto chvíli jsme odhlasovali všechny pozměňovací návrhy k danému zákonu, takže bychom mohli hlasovat o návrhu jako celku. Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Pokud jsou všichni stejného názoru, že jsme se vypořádali se všemi pozměňováky, tak mohu přečíst usnesení na závěr: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku…" Problém?

(Upozorňování z pléna, že stále probíhá kontrola posledního hlasování.) Zapomeňte, co jsem četl (ohlas v sále), je to jinak.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP