Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
18. října 2007 v 9.03 hodin

Přítomno: 132 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobré ráno, vážené paní poslankyně, páni poslanci, vážený pane místopředsedo vlády. Jiné ministry tady zatím nevidím.

Zahajuji třetí jednací den 22. schůze Poslanecké sněmovny, všechny vás tady vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Zdeněk Boháč na dopoledne - jednání komise pro kontrolu BIS, Jan Hamáček - také dopoledne, Kateřina Jacques - také jednání komise BIS, Libor Ježek - účast na konferenci, Vladimír Koníček - účast na konferenci, Zdeněk Mach na dopoledne - jednání komise pro kontrolu BIS, Zdeněk Maršíček také na dopoledne ze stejného důvodu.

Pan ministr a poslanec Jiří Pospíšil má náhradní kartu číslo 6, pan místopředseda vlády a poslanec Martin Bursík má náhradní kartu číslo 1, paní kolegyně Milada Halíková - náhradní karta číslo 5.

Pan poslanec Jiří Paroubek se omlouvá od 13 hodin z dnešního jednání, pan poslanec Juraj Raninec na dopoledne, to je poslední z komise BIS. Pan Josef Smýkal pro nemoc, paní kolegyně místopředsedkyně Lucie Talmanová na dnešní dopolední jednání, pan poslanec Jeroným Tejc také na dopoledne a pan poslanec Vlastimil Tlustý pro účast na mezinárodní konferenci také na dopoledne.

Z členů vlády: pan předseda vlády Mirek Topolánek je na zahraniční cestě, stejně jako ministr kultury Václav Jehlička. Paní ministryně obrany Vlasta Parkanová je na pracovním jednání mimo Prahu a pan ministr dopravy Aleš Řebíček na zahraniční cestě. Od 15 hodin se dnes bude omlouvat pan poslanec a ministr průmyslu a obchodu Martin Říman pro účast na semináři. Pan ministr zahraničí Karel Schwarzenberg je na summitu Evropské unie v předsedající zemi v Lisabonu, stejně jako místopředseda vlády a ministr pro evropské záležitosti Alexandr Vondra, který ale odjede až odpoledne do Lisabonu.

Myslím, že jsem vyjmenoval všechny omluvy, všechny členy komise pro kontrolu BIS.

Pan poslanec Pavel Hojda na odpoledení jednání pro účast na jednání na Ministerstvu dopravy.

Paní poslankyně Kateřina Konečná má náhradní kartu číslo 7.

Podle schváleného pořadu schůze a podle zákona o jednacím řádu máme na dnešní dopolední jednání zařazeny pevně bod 114 - Odpovědi na písemné interpelace, a poté podle našeho rozhodnutí z úterý body 5, sněmovní tisk číslo 213, bod 6, sněmovní tisk číslo 219, a bod 8, sněmovní tisk číslo 225. Po projednání těchto pevně zařazených bodů bychom pokračovali dalšími body podle schváleného pořadí.

Připomínám všem poslancům a poslankyním, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a v 11.30 proběhne losování a ověřovatelé vylosují pořadí.

To je na úvod vše s tím, že bychom mohli tedy zahájit bod číslo 114. Ale ještě předtím se ptám, jestli má někdo z poslanců a poslankyň zájem o změnu schváleného pořadu schůze. Není tomu tak. Můžeme tedy zahájit bod číslo 114.

Je tady ještě požadavek na změnu pořadu schůze. Je to v podstatě vzkaz výboru rozpočtového, který zasedal dnes ráno, a požadavek písemně - ale přece jen bych požádal paní kolegyni Vostrou, aby ho přednesla, protože tak učinit nemohu jako předsedající - s tím, že místopředseda výboru vzkazuje, že přeřazení již schváleného bodu číslo 29, tisk 321, na konec bloku prvních čtení. Je tomu tak? Ano, potvrzují členové rozpočtového výboru, nikdo se nebouří.

Pan poslanec Jiří Paroubek má náhradní kartu číslo 2.

Takže na požadavek, který vzešel z ranního jednání výboru rozpočtového, bychom hlasováním rozhodli o přeřazení bodu číslo 29, tisk číslo 321, na konec bloku prvních čtení. Já myslím, že přítomnost je dostatečná.

 

Zahájím hlasování pořadové číslo 52 a táži se, kdo je pro toto přeřazení bodu číslo 29 na konec bloku prvních čtení. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 52. Z přítomných 112 pro 93, proti nikdo. Návrh byl přijat. Přeřadili jsme bod číslo 29 na konec bloku prvních čtení.

 

A teď už se tedy budeme věnovat písemným interpelacím, respektive odpovědím na písemné interpelace, když poslanci s odpovědí členů vlády nesouhlasili.

 

114.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

 

Připomínám, že podle § 112 odst. 4 jednacího řádu Poslanecké sněmovny a znění článku 1 odst. 5 zákona č. 573/2000 Sb. se jednotlivé odpovědi na písemné interpelace seřazují orientačně. Předsedající je může podle potřeby a bez hlasování v pořadí měnit. Projednávání písemných interpelací zahajujeme a probíhá do 11 hodin.

První interpelací je interpelace pana Miroslava Váni na předsedu vlády Mirka Topolánka ve věci vládní reformy veřejných financí. Interpelaci jste spolu s odpovědí dostali jako tisk 298.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP