(15.30 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Haška a je jím návrh na zařazení nového bodu a je jím Informace ministra zdravotnictví o záměrech se zdravotními zařízeními zřizovanými státem ve městě Brně, hlavním městě Praze a v Ostravě.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 30. Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 69.

Konstatuji, že s návrhem - ještě nebudu konstatovat, protože dochází ke kontrole hlasovacích listin. (Bez námitek.) Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Krupky. Ten navrhuje, aby bod 44, sněmovní tisk 183, novela stavebního zákona, byl zařazen na pátek 19. 10. za již pevně zařazené body. Zeptám se pana poslance, jestli je to dopoledne, nebo odpoledne. Dopoledne, takže to bude třetí bod. Za pevně zařazenými body 21, 22 bude následovat, pokud to schválíme, bod 44.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 31. Z přítomných 183 poslankyň a poslanců pro návrh 98, proti 5. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kafky. Ten navrhl, aby byl zařazen nový bod, a to novela zákoníku práce, tisk 288. Ale tady lhůta uplyne až 18. 10., pane poslanče, takže bude potřeba - vy říkáte, že to chcete zařadit na devatenáctého. Já nevím, jestli můžeme o tom hlasovat, když to nemá uplynutou lhůtu. My bychom to mohli zařadit v den, až uplyne lhůta. Takže bychom to nechali, pane poslanče, až bude naplněna lhůta. On to má doprojednat ještě jeden výbor. Souhlasíte s tím, pane poslanče? Souhlasíte.

Takže podle mých záznamů jsme hlasovali o všech návrzích, které byly předneseny. Souhlasíte s tím takto? Není námitek.

 

Nyní budeme hlasovat o celém pořadu 22. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 32. Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 94, proti 53. Konstatuji, že pořad naší schůze byl schválen.

 

Nyní, když dovolíte, malou, dvouminutovou pauzu. Já bych poprosil, abychom zde připravili podklady pro další jednání. Děkuji.

(Po chvilce:) Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat. Já zazvoním, aby se kolegyně a kolegové mohli dostavit do jednacího sálu. Posléze bych přečetl pořadí, jak budeme jednat. Ale předtím se mi přihlásil ještě pan poslanec Šplíchal. Pane poslanče, ještě chvilečku počkejte, než kolegové dorazí do jednací síně.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, poprosil bych, abyste se dostavili do jednací síně, protože pan poslanec Šplíchal má pro nás sdělení.

Myslím, pane poslanče, že byste mohl sdělit kolegyním a kolegům svůj názor. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Dámy a pánové, já vám sdělím svůj názor a tím vás vrátím do lavic, protože zpochybňuji hlasování. Při schvalování programu jsem nebyl pro, a mám na sjetině áčko, takže se vám omlouvám a zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže já skutečně teď počkám, protože Poslanecká sněmovna se vylidnila. Počkám chvíli, aby se poslankyně a poslanci mohli dostavit do jednací síně. Mezitím vás odhlásím. Poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

(Opět po chvilce vyčkávání:) Myslím, že bychom mohli pomalu zahájit hlasování o námitce, kterou přednesl pan poslanec Šplíchal.

Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 33. Z přítomných 160 poslankyň a poslanců pro návrh 114, proti 10. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu. Takže já vás znovu odhlásím. Poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Zazvoním, aby poslankyně a poslanci, kteří ještě nemohli dorazit do jednacího sálu, tak mohli učinit.

 

A nyní zahajuji hlasování o návrhu pořadu, tak jak byl v návrhu plus s našimi přijatými pozměňovacími návrhy, které byly schváleny tady Poslaneckou sněmovnou.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 34. Z přítomných 176 poslankyň a poslanců pro návrh 89, proti 60.

Konstatuji - nebo dojde ještě ke kontrole hlasovacích sjetin? (Po kontrole.) Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Schválili jsme tedy program našeho jednání.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP