(15.40 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nyní bych vám přečetl, jak budou následovat sněmovní tisky. První bude sněmovní tisk 182, dále 186, 132, 143, 147, 188, 192, 206, 227 a 242.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Hasil: Dobrý den. Jenom pro stenozáznam: na sjetině mám křížek, přestože jsem hlasoval aktivně pro. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Nyní tedy zahájím první bod našeho jednání a je jím vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, sněmovní tisk 182, druhé čtení

Ještě tady mám přihlášku ke schválení programu. Prosím, pan místopředseda Zaorálek.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, já se omlouvám, protože až teď jsem se dozvěděl, že v hlasování o programu schůze mám áčko, a vím, že jsem hlasoval ne. Zpochybňuji toto hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Já nechám asi na vůli Sněmovny hlasovat o námitce a podle toho se rozhodneme.

Zahajuji hlasování. Kdo s námitkou pana místopředsedy Zaorálka souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. - Toto hlasování prohlašuji za zmatečné, protože předtím, než jsem zahájil hlasování, jsem měl žádost o odhlášení. Nyní vás odhlásím všechny a poprosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Nyní budeme hlasovat o námitce pana místopředsedy Zaorálka. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 36 z přítomných 172 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 31. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní tedy budeme opakovat hlasování o návrhu programu, tak jak byl předložen v návrhu a změněn našimi pozměňovacími návrhy před chvílí, kdy jsme o těchto pozměňovacích návrzích hlasovali.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 37 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti 63.

Ptám se, jestli probíhá kontrola hlasovacích listin. Probíhá. Chvíli počkáme. Vše je v pořádku. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP