(18.50 hodin)

Poslanec Petr Pleva: Myslím že - pane předsedo, vzkažte i panu kolegu Bičíkovi, že studium jednacího řádu doma v klidu je velmi dobrá věc.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane zpravodaji, až si prostudujete vaše výroky stran tohoto bodu, možná dospějete k témuž závěru, který doporučujete ostatním poslancům. (Potlesk a smích v sále.)

 

Poslanec Petr Pleva: Ano. Za domácí úlohu už jsem si to uložil, pane předsedající, prostudovat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Tak můžeme pokročit.

 

Poslanec Petr Pleva: Takže nyní budeme hlasovat o zbytku písmene A. (Zpravodaj: Souhlas. Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme. Hlasování 79. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 146 hlasujících bylo všech 146 pro. Takže nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat C1 a C3 jedním hlasováním. Nedoporučuji.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Z důvodu absence stanoviska Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže také negativní stanovisko.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 80. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro bylo 26, proti 109. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o bodu C2. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 81. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, 122 bylo pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o D1 a D2. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 82. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, 145 bylo pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o bodu D4, který je upraven legislativně technicky, takže doporučuji. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 83. Kdo je pro, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro bylo 138, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o D5. Nedoporučuji.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Z důvodů, které jsem zmínil ve svém vystoupení na závěr, a rizika žalob a arbitráží také nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 84. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 145 poslanců, pro bylo 23, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o bodu G. Souhlas (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 85. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro bylo 143, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní nás čeká poslední hlasování o pozměňovacích návrzích, a to bod H. Nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 86. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro bylo 5, proti 112. Návrh nebyl přijat.

 

Dámy a pánové, souhlasíte, že bylo hlasováno o všech návrzích? Je-li tomu tak, pak mohu přednést následující usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s dokončením přechodu zemského analogového televizního vysílání na zemské digitální televizní vysílání, podle sněmovního tisku 262, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování (číslo 87) a táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro bylo 142, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Takže mně nezbývá, než pogratulovat navrhovateli, zpravodaji, všem přítomným i všem nepřítomným, kteří se o tento zákon zasloužili.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych mohl poděkovat i já. Stojím zde já sám, nicméně pouze jako symbol velmi rozsáhlé skupiny, která půl roku velmi tvrdě a trpělivě pracovala na této zásadní normě, jejímž cílem není nic jiného než umožnit rozvoj digitálního vysílání. A toto je zákon skutečně pro deset milionů občanů.

Chtěl bych poděkovat svému týmu na Ministerstvu vnitra, Ministerstvu kultury, Ministerstvu průmyslu a obchodu, Českému telekomunikačnímu úřadu, národnímu koordinátorovi pro digitální vysílání a samozřejmě všem poslankyním a poslancům z mediální komise i z ostatních orgánů Sněmovny - průřezově všemi kluby. Je to společné dílo. Velmi si toho vážím. Děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane ministře. Takže končím projednávání tohoto bodu.

 

A budeme se věnovat poslednímu bodu, kterým je

 

19.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb.,
o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění
pozdějších předpisů, a některé zákony v souvislosti s jeho přijetím
/sněmovní tisk 224/ - třetí čtení

 

Pan ministr Pospíšil i pan zpravodaj Chytka už zaujali své místo u stolku zpravodajů. Pozměňovací návrhy máme rozdány jako sněmovní tisk 224/2.

Otevírám rozpravu, do které prozatím nemám žádné přihlášky. Takže se ptám, kdo se hlásí z místa. Hlásí se paní poslankyně Eva Dundáčková, takže má slovo.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vážený pane předsedající, pane ministře, dámy a pánové, dovolte mi, abych vzala zpátky svůj pozměňovací návrh, který řešil úpravu zákona o správě daní a poplatků, resp. rozšiřoval okruh paragrafů týkajících se zástavního práva. Jsem přesvědčena, že nezasahoval nijak zásadně do struktury právního řádu ani neměnil nic podstatného, nicméně mohl by se snad stát předmětem diskusí o tom, v jaké podobě chceme celý komplex týkající se insolvenčního práva přijmout. Proto tento návrh beru zpátky.

Nicméně prosím vás o zvážení. Ráda bych načetla první část tohoto pozměňovacího návrhu týkající se bodu 10, podle kterého v § 70 zákona o správě daní a poplatků se odstavec 6 zrušuje, a to vzhledem k tomu, že tento odstavec odkazuje na již neexistující odst. 5 § 72 téhož zákona.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, paní poslankyně, a věřím, že pan zpravodaj postřehl a ví podstatu vašeho návrhu. Dále se hlásí do rozpravy ve třetím čtení? Nehlásí se nikdo, takže rozpravu končím.

Ptám se pana ministra, zdali chce přednést závěrečné slovo. Je tomu tak. Takže bude hovořit pan… Nebude tomu tak. Takže slovo má pan poslanec a zpravodaj Radim Chytka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP