Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
dne 15. června 2007 v 10.18 hodin

Přítomno: 172 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den přerušené 15. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím vás všechny, abyste se zaregistrovali svými hlasovacími kartami, abychom tím naplnili kvorum potřebné pro naše jednání. Děkuji vám.

Na úvod si dovolím zopakovat omluvy, i když jsou identické a byly čteny v nedávné chvíli na schůzi šestnácté. Ale pro stenozáznam konstatuji, že jsou omluveni paní poslankyně Bebarová-Rujbrová, pan poslanec Grebeníček a pan poslanec Ohlídal. Z členů vlády potom paní ministryně a ministři Parkanová, Jehlička, Julínek, Kalousek, Řebíček a Schwarzenberg.

Náhradní hlasovací karty zůstávají stejné jako u schůze šestnácté, nemám zde zaznamenáno, který poslanec disponuje jakou náhradní kartou, takže si dovolím odkázat na stenozáznam.

Na úvod vás seznámím s programem, kterým bychom se mohli zabývat.

V dnešním dni máme připraven pouze jeden jediný bod, a to přerušený bod č. 70, kterým je Informace předsedy vlády o postupu vyjednávání o umístění protiraketové obrany na území České republiky. Současně vám oznamuji, že o přerušení tohoto bodu jsme rozhodli včera po úvodním vystoupení předsedy vlády a bod jsme odročili na dnešek na 12. hodinu.

Dále bychom dnes teoreticky mohli projednávat třetí čtení školského zákona, ovšem lhůta pro toto třetí čtení uplyne v 15.50.

Než vám navrhnu postup, na kterém jsem se snažila dohodnout s předsedy poslaneckých klubů, dovolím si dát šanci vám, kteří máte nějaké připomínky nebo návrhy k dnešnímu programu schůze.

Pan kolega Křeček svůj avizovaný návrh k programu dnešní schůze stahuje.

Takže nevidím žádnou paní poslankyni, žádného pana poslance, kteří by se chtěli zapojit do diskuse o eventuální změně programu našeho dnešního jednání. Pokusím se tedy upoutat pozornost předsedů poslaneckých klubů a považuji za optimální vyřešení naší situace následujícím způsobem.

Byl-li by někdo z vás ochoten bod jediný, a to přerušený bod č. 70, navrhnout ke změně zahájení místo 12 hodin ihned, já bych tento bod otevřela a po dohodě poslaneckých klubů bych odročila jeho projednávání na úterý po pevně zařazených bodech, a třetím čtením školského zákona bychom se zabývali ve standardním čase určeném pro třetí čtení, to znamená příští středu v rámci bloku třetích čtení.

Hlásí se předseda poslaneckého klubu ČSSD pan Michal Hašek, máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, kolegyně a kolegové, já se formálně ujímám tohoto návrhu, který byl projednán se zástupci poslaneckých klubů, tedy abychom nečekali do 12. hodiny a přerušený bod rozjednali ihned, ovšem s tím, že rozjednání bude pouze proto, abychom dohodli jeho přesunutí na příští týden. Příslušný stenozáznam, který měl být rozdán poslankyním a poslancům, jsme zatím neobdrželi, a proto si myslím, že je nejlepším řešením celé situace vyčkat a projednat záležitost příští týden.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře, já vám rozumím. Budeme tedy hlasovat o tom, že pevné zařazení přerušeného bodu č. 70 z 12. hodiny měníme na teď ihned.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP