Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
dne 14. června 2007 v 9.02 hodin

Přítomno: 155 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážení páni poslanci, vážení členové vlády. Jsou-li všichni odborníci zajedno, je na místě opatrnost. - Bertrand Russell. (Potlesk.)

Zahajuji sedmý jednací den 15. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Grebeníček, Melčák, Ohlídal. Z členů vlády se omlouvají pan ministr Kalousek, pan ministr Langer, paní ministryně Parkanová, pan ministr Pospíšil, pan ministr Řebíček, pan ministr Schwarzerberg, paní ministryně Stehlíková.

Na dnešní dopolední jednání máme pevně zařazené body 65, odpovědi na písemné interpelace, a bod 53, sněmovní tisk 177. Za tyto body navrhuji zařadit poslední bod z bloku prvních čtení, a to je bod 23, sněmovní tisk 169 - senátní návrh.

Dále se přihlásil k pořadu programu pan poslanec Koníček. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, navrhuji pevné zařazení bodu 59 - Návrh státního závěrečného účtu ČR za rok 2006, sněmovní tisk 198, na úterý jako druhý pevně zařazený bod po již jednom pevně zařazeném bodu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále se přihlásil pan poslanec Bartoš. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážený pane předsedo, vážený pane předsedo vlády, dámy a pánové, dovolte, abych navrhl pevné zařazení bodu číslo 32, sněmovní tisk 82 - novela školského zákona, na příští středu jako první bod třetích čtení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Hlásí se někdo další k pořadu programu? Není tomu tak, budeme o návrzích hlasovat.

 

Nejprve budeme hlasovat o tom, co jsem přečetl z prezidiálky, tedy že za pevně zařazený bod 53 zařadíme poslední blok z prvních čtení, a to bod 23, sněmovní tisk 169.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 144 z přítomných 123 poslankyň a poslanců pro návrh 111, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Koníčka, aby bod 59, sněmovní tisk 198, byl zařazen na úterý jako druhý bod našeho programu.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 145 z přítomných 128 poslankyň a poslanců pro návrh 115, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

O návrhu pana poslance Bartoše nechám také hlasovat. Myslím si, že by tam automaticky bod padl. Pan poslanec Bartoš navrhuje, aby bod 32, sněmovní tisk 82, třetí čtení, byl zařazen jako první bod ve středu příští týden.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 146 z přítomných 130 poslankyň a poslanců pro návrh 114, proti 1. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Náhradní kartu číslo 9 má pan poslanec Krill.

Připomínám, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a v 11.30 proběhne jejich slosování.

 

A nyní se již budeme zabývat bodem

 

65.
Písemné interpelace

 

Na pořad jednání 15. schůze Poslanecké sněmovny je předloženo sedm odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nesouhlasí, nejsou spokojeni s odpovědí a z tohoto důvodu požádali o zařazení na pořad Poslanecké sněmovny.

Upozorňuji všechny poslance na ustanovení § 112 odst. 6 jednacího řádu Poslanecké sněmovny, které zní: Není-li interpelující poslanec na schůzi Sněmovny přítomen, nekoná se o odpovědi na jeho interpelaci rozprava a Sněmovna k ní nezaujme stanovisko a ani o ní dále nejedná.

Nyní přistoupíme k projednávání odpovědí na písemné interpelace.

 

Předseda vlády Mirek Topolánek odpověděl na interpelaci pana poslance Urbana ve věci modernizace Armády ČR. Interpelace spolu s odpovědí se předkládá jako sněmovní tisk 238.

Prosím pana poslance Urbana, aby se ujal slova.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP