(18.30 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane kolego. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí. Není tomu tak. Končím všeobecnou rozpravu.

Zahajuji podrobnou rozpravu a požádám ještě jednou pana kolegu Oldřicha Vojíře, aby pouze zopakoval datum v podrobné rozpravě. Pouze prosím o zopakování data, do kterého má být prodloužena činnost komise.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji pěkně. Datum je do 31. 12. tohoto roku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Zeptám se ještě na další přihlášku do podrobné rozpravy. Není taková. Končím rozpravu podrobnou a budeme hlasoval o návrhu, který v podrobné rozpravě zazněl.

 

Táži se tedy, kdo souhlasí s prodloužením lhůty pro předložení zprávy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k vyšetření okolností výběrového řízení a uzavření smlouvy na dodávku výkonového mýta na dodávku pro nákladní vozidla nad 12 t mezi Českou republikou a firmou Kapsch do 31. 12. 2007.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 85. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 85 přítomno 186, pro 174, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Návrh usnesení jsme schválili a tím jsme se vypořádali s bodem číslo 63.

Já tady teď stojím před otázkou. Slíbila jsem vám všem, že to je poslední bod, nyní pan ministr Řebíček mě žádá, zda bychom nebyli schopni ve zbývajícím čase se vypořádat s bodem číslo 67 ve druhém čtení.

 

Pokud není námitka a silný odpor, tak si dovoluji brát to jako shovívavost a souhlas a zahajuji projednávání bodu 67, kterým je

 

67.
Návrh poslanců Aleše Řebíčka, Pavla Hojdy, Věry Jakubkové,
Karla Korytáře, Karla Sehoře, Milana Šimonovského, Evy Dundáčkové
a Vlastimila Tlustého na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb.,
o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů
(zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, a zákon
č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 174/ - druhé čtení

 

Prosím za navrhovatele o slovo pana kolegu Aleše Řebíčka.

 

Ministr dopravy ČR Aleš Řebíček Paní předsedající, dámy a pánové, nechci vás dlouho zdržovat. Moc se omlouvám, je to kvůli tomu, abychom stihli i třetí čtení. Jedná se o novelu, na které jsme byli domluveni.

Zároveň jsem chtěl poděkovat všem dopravním expertům, poslancům, kteří byli delegováni do pracovního týmu na vytvoření této technické novely. Jsem i rád, že jsme nešli cestou devadesátky, protože jsme byli schopni řekněme dopracovat ten návrh tak, aby do Senátu šel v té podobě, v jaké jsme si představovali. Takže ještě jednou všem moc děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání -

 

Ministr dopravy ČR Aleš Řebíček Pardon, ještě se omlouvám. V té rychlosti, samozřejmě se jedná ne o vládní návrh, ale o poslanecký návrh, na kterém se spolupodílely všechny kluby. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: To bylo upřesnění. A já dořeknu, že návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání hospodářskému výboru a usnesení tohoto výboru nám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 174/2. Prosím zpravodaje výboru pana poslance Lubomíra Suka o slovo.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, paní předsedající. Kolegyně a kolegové, můj úkol je poměrně jednoduchý. Hospodářský výbor na své poslední schůzi předloženou novelu, sněmovní tisk 174, projednal a doporučil Poslanecké sněmovně schválit ve znění přijatých pozměňovacích návrhů. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Otevírám obecnou rozpravu bez písemných přihlášek. Ptám se na vaše přihlášky. Není žádná. Končím obecnou rozpravu.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Opět nemám žádnou písemnou přihlášku. A opět vás vyzývám, abyste se případně přihlásili. Nevidím žádnou zvednutou ruku, končím podrobnou rozpravu.

Není před námi žádný návrh, o němž by bylo možno nyní hlasovat, a proto končím druhé čtení tohoto sněmovního tisku, který má číslo 174 bod číslo 67.

Pan ministr Řebíček se ještě hlásí o slovo.

 

Ministr dopravy ČR Aleš Řebíček Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: To byly všechny body, s kterými jsme se dnes mohli vypořádat. Vidím zklamání, že není projednán ještě bod, který se týkal státních maturit, tak ještě uvedu, že k tomuto bodu jsou přihlášky do obecné rozpravy a nemohu se spolehnout na to, že bychom se s ním v řádném čase vypořádali, a proto končím dnešní jednací den. Děkuji vám všem za účast na něm a zítra budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze body číslo 31, 34, 36 a 38.

 

(Jednání skončilo v 18.37 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP