(Jednání pokračovalo v 18.25 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, skončila přestávka. Já vás prosím, abyste všichni jednak z kuloárů přešli do jednacího sálu a v jednacím sále abyste zasedli na svá místa. Budeme hlasovat o návrhu usnesení.

Byla jsem požádána o odhlášení. Proto vás prosím, abyste se všichni zaregistrovali. Doufám, že všichni už se dostavili, abychom mohli zahájit hlasování o dvou usneseních, která byla přečtena v rámci podrobné rozpravy.

První usnesení bylo usnesení pana poslance Jeronýma Tejce, který nás s ním seznámil, a není návrh na to, abychom je četli znovu před hlasováním.

Je návrh na vaše další odhlášení, takže vás ještě jednou odhlásím a prosím, zaregistrujte se. Hlasování, které běží, je zmatečné.

 

O prvním usnesení, tedy o usnesení pana poslance Tejce, budeme hlasovat nyní, a to v hlasování pořadové číslo 83, které zahajuji, a táži se, kdo je pro návrh tohoto usnesení. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 83 přítomno 186, pro 92, proti 86. Tento návrh nebyl přijat.

 

A je zde usnesení, které navrhuje pan poslanec Zdeněk Maršíček. Ale ještě počkáme na kontrolu tohoto hlasování. (Probíhá kontrola výsledků hlasování.) Je námitka? Není.

 

Budeme tedy hlasovat o tomto druhém usnesení. Zeptám se, zda chce někdo, aby znovu byl přečten tento druhý návrh, nebo jsou všichni seznámeni s textem, který zde zazněl?

Zahajuji hlasování pořadové číslo 84. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 84 přítomno 188, pro 92, proti 90. Tento návrh nebyl přijat.

 

Konstatuji, že návrhy usnesení přijaty nebyly, a tím končí projednávání bodu číslo 48. Děkuji jak panu ministrovi, tak také panu poslanci Tejcovi, který se stal zpravodajem k tomuto bodu.

 

A já zahájím dnes ještě jeden, a to poslední bod, a tímto bodem je bod číslo 63. Je to

 

63.
Návrh na prodloužení lhůty pro předložení zprávy vyšetřovací komise
Poslanecké sněmovny k vyšetření okolností výběrového řízení a uzavření
smlouvy na dodávku výkonového mýta pro nákladní vozidla nad 12 tun
mezi Českou republikou a firmou Kapsch

 

Návrh na prodloužení lhůty uvede předseda této komise pan poslanec Oldřich Vojíř. Prosím, aby se ujal slova a přednesl také návrh na usnesení Sněmovny.

Teď se hlásí ještě o slovo pan kolega Zbyněk Novotný.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, jen pro stenozáznam. Při hlasování číslo 83 se mi nepodařilo nastartovat hlasovací zařízení a hodlal jsem hlasovat ne. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám a prosím nyní o slovo pana poslance Oldřicha Vojíře.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji, paní předsedající. Vážený pane premiére, dámy a pánové, dovolte mi velmi jednoduše vás požádat o to, že bychom měli prodloužit jednání oné vyšetřovací komise do 31. 12. tohoto roku. Původní termín byl stanoven do 30. 6. tohoto roku, ale ona fakticky začala fungovat někdy na konci května a je logické, že než jenom posbíráme veškerou dokumentaci a dáme tomu nějaký řád a pořádek, abychom mohli opravdu šetřit tu záležitost, tak potřebujeme zhruba půl roku na samotnou práci. Věřím, že mi vyjdete vstříc. Děkuji pěkně za pochopení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP