Začátek schůze Poslanecké sněmovny
5. června 2007 ve 14.05 hodin

Přítomno: 198 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, prosím vás, abyste se usadili na svá místa a ztišili se.

(Hluk v sále neslábne. Po chvíli vyčkávání:) Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, já bych poprosil, abychom se ztišili a mohli důstojně zahájit naši 15. schůzi.

(Hluk neustává.) Takže já přerušuji. Dávám pětiminutovou přestávku na to, abyste se uklidnili.

(Jednání přerušeno ve 14.06 hodin.)

(Hluk je stále intenzivní.Ve 14.09 hodin:) Poprosil bych předsedy poslaneckých klubů, aby přišli sem za mnou, abychom se dohodli, jak budeme pokračovat.

(Jednání pokračovalo ve 14.11 hodin.)

Čas na přestávku, kterou jsem určil, uplynul. Já bych poprosil, vážené paní poslankyně a vážení páni poslanci, vážení členové vlády, abychom se zklidnili a důstojně mohli zahájit naši 15. schůzi.

 

"Se svými poddanými jsem uzavřel oboustranně výhodnou smlouvu. Oni si mohou říkat, co chtějí, a já mohu dělat, co se mi zlíbí." Fridrich II. Veliký.

 

Zahajuji 15. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Schůze byla svolána a návrh pořadu stanoven na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 24. května 2007. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 25. května tohoto roku.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní. Doposud tak učinili: pan ministr Říman - náhradní karta číslo 6, pan premiér Topolánek - náhradní karta číslo 5 a pan poslanec Kubuš - náhradní karta číslo 2. Pan poslanec Dlouhý - náhradní karta číslo 8.

 

A nyní přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Karla Šplíchala a poslance Ludvíka Hovorku. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh nevidím.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 151, proti nikdo. Konstatuji, že pan poslanec Karel Šplíchal a pan poslanec Ludvík Hovorka byli zvoleni ověřovateli 15. schůze Poslanecké sněmovny.

 

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci a ministři:

Z členů vlády se omlouvá paní ministryně Parkanová. (Ze sálu se ozývá náznak zpěvu.)

Z poslanců se omlouvá pan poslanec Paroubek.

Pan poslanec Tluchoř má náhradní kartu číslo 9.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já bych skutečně poprosil, abychom se ztišili, protože neslyším. Neslyším vlastního slova a překřikovat vás určitě nechci a nebudu. (Zvoní na zklidnění atmosféry.)

 

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 15. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP