(15.10 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan ministr? (Neutrální, spíše záporné stanovisko.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 131 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 103, proti 18. Konstatuji, že A1 bylo přijato.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: To znamená, že B3 je hlasovatelné. Je to stupňovitý charakter parametrů pobídky. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Než zahájím hlasování, konstatuji, že bylo schváleno A1.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 132 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 170, proti 1. Konstatuji, že B3 bylo schváleno. Můžete pokračovat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji. Nyní bychom hlasovali o B4. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 133 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 172, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s B4. Můžete pokračovat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní bychom měli hlasovat o C2. Nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 134 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 65, proti 89. Konstatuji, že C2 nebylo přijato. Můžete pokračovat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní bychom měli pokračovat v dalším hlasování C3. Opět nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 135 z přítomných 176 poslankyň a poslanců pro návrh 66, proti 91. Konstatuji, že s C3 nebyl vysloven souhlas. Můžete pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní bychom měli hlasovat podle procedury B5 a B6. Dle mého soudu jde o usnesení hospodářského výboru, které má charakter legislativně technické úpravy. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 136 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 173, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s legislativně technickými připomínkami.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní pro formálnost - a poslouchejte z výboru pro veřejnou správu - A2 je totiž totožné se zněním vládního návrhu, jen se posouvá, protože se vklínil mezi původní návrh váš návrh. Jelikož je totožný, tak bych ho nyní pro formalitu prohlásil za nehlasovatelný.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jsou proti tomuto postupu námitky? Žádné námitky nevidím.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji. Nyní jsem přesvědčen, že jsme podrobili všechny pozměňovací návrhy hlasování. Ještě B7 a B8. Doporučuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan ministr?

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman Vzhledem k tomu, že bylo přijato A1 a B3, silně ano.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 137 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 174, proti nikdo. Konstatuji, že byl vysloven souhlas s B7 a B8.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní si myslím, že máme vyčerpány všechny pozměňovací návrhy, a nebude-li námitky, můžeme hlasovat o usnesení Poslanecké sněmovny a o přijetí návrhu zákona ve znění pozměňovacích návrhů.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jestliže o všech pozměňovacích návrzích bylo hlasováno, nevidím námitku, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení. "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 122, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 138 z přítomných 176 poslankyň a poslanců pro návrh 166, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji, děkuji panu ministrovi. Končím bod 51.

 

Přikročíme k projednávání bodu

 

52.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 191/1999 Sb.,
o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží
porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně
některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 125/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí pan Miroslav Kalousek a zpravodaj hospodářského výboru poslanec Miloslav Kala. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 125/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádné písemné přihlášky. Hlásí se někdo z místa? Pan ministr. Pane ministře, máte slovo.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji za slovo. Dámy a pánové, chtěl bych poděkovat za rozpravu a pozměňovací návrhy, se kterými se všemi souhlasím, takže není potřeba vyžadovat jednotlivá stanoviska. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane ministře, promiňte. Já jsem nedával pozor, protože mi pan místopředseda Kasal něco vyprávěl. (Ohlas v sále.)

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Doufám, že jste mu nevěřil, pane předsedo.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jak se to vezme.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Pouze jsem poděkoval za rozpravu o tomto návrhu zákona a řekl jsem, že souhlasím se všemi pozměňovacími návrhy, takže není potřeba vyžadovat jednotlivá stanoviska. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, promiňte. Nyní, jestli se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Závěrečná slova - pan zpravodaj, pan ministr? Ne.

Nyní tedy přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil.

 

Poslanec Miloslav Kala: Děkuji, pane předsedo. Vzhledem k vyjádření pana ministra máme před sebou tisk 125/2. Návrh na zamítnutí nebyl podán, proto bych navrhoval hlasovat, pokud nebude námitek, o všech pozměňovacích návrzích obsažených v tisku hospodářského výboru najednou. Je to pět pozměňovacích návrhů a myslím, že nejsou kontroverzní. Pokud bude námitka, samozřejmě navrhnu jiný postup.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP