(15.20 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Je proti tomuto postupu nějaká námitka? Námitku nevidím. Myslím, že toto je tak jednoduchý postup, že nemusíme o tom hlasovat. Takže pane zpravodaji, předložte první body k hlasování.

 

Poslanec Miloslav Kala: První a jediný bod k hlasování z mé strany by bylo odhlasovat pozměňovací návrhy obsažené v usnesení hospodářského výboru číslo 76 a zároveň v tisku 152/2. Stanovisko doporučující, pan ministr rovněž doporučuje.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pan ministr v rozpravě doporučil všechny pozměňovací návrhy.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 139 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 161, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s tiskem 125/2.

 

Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, o kterých jsme měli hlasovat. Nyní tedy přikročíme k hlasování o celém zákonu.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 191/1999 Sb., o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 125, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 140 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že se zákonem byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a končím bod číslo 52.

 

Zahajuji bod číslo 53, a je jím

 

53.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 140/1961 Sb.,
trestní zákon, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 127/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a zpravodaj ústavněprávního výboru pan poslanec Stanislav Křeček. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 127/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádné písemné přihlášky. Hlásí se někdo z místa? Nikoho nevidím. Rozpravu končím. Ptám se pana zpravodaje a pana ministra, jestli chtějí využít závěrečná slova. Nechtějí.

Nyní vás tedy požádám, pane zpravodaji, abyste oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Děkuji, pane předsedající. Kolegyně a kolegové, procedura bude velmi jednoduchá. Máme pouze pozměňovací návrhy ústavněprávního výboru pod body A, které jsou vesměs technické návrhy. Jediný významnější je A3, který stanoví v podstatě, že trestán za napomáhání neoprávněnému pobytu na území republiky bude nikoliv ten, kdo tak učiní třeba z dobroty svého srdce, ale ten, kdo tak činí v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch. To je podstatná změna. Jinak nemáme žádné návrhy.

Navrhuji, abychom hlasovali najednou o všech pozměňovacích návrzích od A1 až A4 jedním hlasováním.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Je proti tomuto postupu námitka? Námitku nevidím, takže pane zpravodaji, můžete zahájit.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Navrhuji hlasovat o pozměňovacích návrzích A až A4. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska jsou kladná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 141 z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s písmeny A1 až A4.

 

Tím jsme vyčerpali všechny návrhy, o kterých by se mělo hlasovat. Je to tak, nejsou proti tomu námitky. Nyní tedy přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 140/1961 Sb., trestní zákon, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 127, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 142 z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 169, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a končím bod číslo 53.

 

Dále budeme pokračovat bodem 54 a je jím

 

54.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb.,
o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 128/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a zpravodajka ústavně právního výboru paní poslankyně Eva Dundáčková. Návrh na zamítnutí ani pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

 

Otevírám k tomuto bodu rozpravu. Já bych poprosil, aby byl navržen jiný zpravodaj. Pan poslanec Benda se ujme této role. Děkuji. Myslím, že o tom musíme hlasovat.

 

Kdo souhlasí s tím, aby zastoupil paní zpravodajku Dundáčkovou pan poslanec Benda, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 143 z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 148, proti nikdo. Konstatuji, že pan poslanec Benda byl schválen jako zpravodaj.

 

Nyní otevírám rozpravu, do které nemám písemné přihlášky. Z místa také neregistruji žádnou přihlášku. Rozpravu končím. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 128."

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 144 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 172, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP