(15.00 hodin)
(pokračuje Vojíř)

Podle mého soudu zůstává pak k hlasování pouze jeden, a to je A3, který šel právě pozměňovacím návrhem k usnesení hospodářského výboru, což je fér hlasovat. To je věc, která je směrem k jednomu bodu hospodářského výboru, nikoli vládnímu návrhu. Takto je to jednoduché.

Ale říkám to i proto, aby si to když tak paní poslankyně takto uvědomila, a když si řekne nějaký čas, buďme shovívaví, a možná ne 25 minut, ale 10 minut určitě na to, aby si to připravila. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, vy tedy říkáte, že tam je jen v konfliktu A6, takže tento bod - A6 - bychom mohli vyřadit, jinak hlasovat o všech áčkách a pak hlasovat zvlášť o A6.

Ale paní poslankyně Jakubková žádá tedy o přestávku. Předtím ještě pan poslanec Křeček.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Vážený pane předsedo, kolegové a kolegyně, máme k projednání celou řadu bodů. Pokud je potřeba přerušit, navrhuji, abychom přerušili tento bod na nějakou dobu a pokračovali v projednávání dalších bodů programu a vrátili se k tomu třeba za 30 minut nebo za hodinu, ale abychom neztráceli zbytečně čas neproduktivním čekáním. (Souhlasný potlesk.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, slyšeli jste návrh, vážené kolegyně a kolegové. Nevidím proti tomuto návrhu žádný protest. Když dovolíte, tento bod bych přerušil do doby, než se podaří znovu sestavit proceduru hlasování, a pak bychom se k tomu bodu vrátili. Souhlasíte s tím takto, paní zpravodajko?

 

Poslankyně Věra Jakubková:Ano a velice vám děkuji. Ještě než se půjdu zabrat do svých bodů, chtěla bych vám říct, že pozměňovací návrhy, které předložila paní Kalábková a schválil je hospodářský výbor, jsme s předkladatelkou paní Kalábkovou probraly a nejsme v rozporu. Paní Kalábková podporuje pozměňovací návrhy, které jsem předložila.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Přerušuji bod 50 a budeme pokračovat bodem 51. Ještě než k němu přistoupíme, o omluvu požádala paní místopředsedkyně… (Dotazy ze sálu mimo mikrofony.) Bude do toho, než si paní zpravodajka… Přerušíme ho tedy na 30 minut, do 15.30 hodin ho přerušuji. Omluvu paní místopředsedkyně Němcové jsem nahlásil.

Nyní tedy otevírám bod 51. Ale předtím se hlásil pan poslanec Rath. Nebylo námitek k přerušení do 15.30 hodin, ale jestli vyžadujete hlasování, já klidně toto hlasování provedu pro klid vašich duší.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tím, přerušit bod 50, odročit do 15.30 hodin, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 127 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 159, proti návrhu nikdo. Konstatuji, že tento bod byl odročen do 15.30 hodin.

 

A nyní zahajuji bod 51 a je to

 

51.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb.,
o investičních pobídkách a o změně některých zákonů
(zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 122/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr průmyslu a obchodu Martin Říman a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Oldřich Vojíř. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 122/3.

 

Otevírám rozpravu, do které nemám žádné písemné přihlášky. Ptám se pana zpravodaje, jestli se do rozpravy nehlásí. Nehlásí, rozpravu uzavírám.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Takže pane poslanče a zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji, pane předsedo. Vážený pane premiére, členové vlády, dámy a pánové, máte před sebou sněmovní tisk 122 včetně pozměňovacích návrhů, které byly přijaty dvěma výbory, a dále pozměňovací návrhy, které přednesl pan kolega Kala. Dovolte mi, abych vám navrhl následující proceduru.

Má myšlenka procedury vychází z toho, že bychom mohli postupovat v jakési chronologii, takže nejprve bychom hlasovali B1, poté bychom hlasovali B2, který je v kolizi s C1. To znamená pokud by B2 byl přijat, C1 by nebyl hlasovatelný. Dále bychom hlasovali B3, který sice není v kolizi, ale je, řekněme, stupňovitým řešením bodu A1, oboje je hlasovatelné. Může být klidně A1 a 2 a pak B3, já se o to nepřu. Poté by následovalo B4, C2, C3 a poté B6 dohromady, protože se jedná víceméně o legislativně technickou úpravu, kterou hospodářský výbor přijal.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: To je celá procedura, pane zpravodaji? (Ano.) Děkuji. O slovo se přihlásil pan poslanec Kvapil.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Pane předsedo, já bych rád, aby se nejprve hlasovalo o A1 a pak B1, protože v tomto pořadí… Tedy B3, pardon. V tomto pořadí byly ty pozměňovací návrhy podány. A navíc, ta stupňovitost je přesně v tomto pořadí, jak já uvádím. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. Pan zpravodaj s tím souhlasí?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já už jsem to při svém vystoupení, když jsem tady reagoval na kývnutí pana kolegy, řekl, že není problém, abychom hlasovali A1 a 2 pohromadě a následně B3. A opravdu nejsou v kolizi, je to stupňování toho problému v jednom paragrafu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane zpravodaji, myslíte, že bychom si měli proceduru odsouhlasit hlasováním?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Možná bychom měli. Dovolte mi ještě říci, není-li takto námitek v rozpravě, že nebyl podán návrh na zamítnutí, to znamená, že je relevantní přistoupit k navržené proceduře a hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, takže já zahájím hlasování. Kdo souhlasí s návrhem pana zpravodaje Vojíře, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 128 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 166, proti nikdo. Konstatuji, že procedura byla schválena.

 

Pane zpravodaji, prosím, můžeme začít.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: První hlasování o bodu B1. Jde o usnesení hospodářského výboru.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Já bych potřeboval vaše vyjádření a pak pana ministra. (Zpravodaj i ministr kladné vyjádření.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 129 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 169, proti nikdo. Můžete pokračovat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní bychom hlasovali o B2, o usnesení hospodářského výboru. Pokud bude přijato, C1 je nehlasovatelné. Doporučuji. (Ministr také.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 130 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 112, proti 5. Můžete pokračovat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: To znamená konstatuji formálně, že B2 byl přijat.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: B1 a B2 byly přijaty, ano.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Ale tím, že B2 byl přijat, tak C1 je nehlasovatelný. Třetí hlasování bude po dohodě o A1 a 2 nejprve. K tomu říkám, že preferuji B3, to znamená, že jsem v tomto usnesení neutrální.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP