(18.50 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu ministru financí Miroslavu Kalouskovi. O slovo nyní žádám zpravodaje pro prvé čtení pana poslance Pavla Suchánka.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, důvodovou zprávu zde přednesl předkladatel. Mým úkolem bude pouze v obecné rozpravě navrhnout, tak jako u předchozího tisku, zkrácení lhůty na projednávání ve výborech na dva dny.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu zpravodaji. Otvírám obecnou rozpravu. Tento návrh bude potřeba ještě zopakovat v obecné rozpravě, upozorňuji pana zpravodaje. Dále oznamuji, že nemám žádnou písemnou přihlášku do obecné rozpravy, čili v obecné rozpravě žádám pana zpravodaje o upřesnění.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Můj návrh zní na zkrácení projednávání ve výborech na dva dny. Pokud tento návrh neprojde, dávám alternativní návrh na zkrácení na třicet dnů.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Takže trváte na původním návrhu - nejprve na dva dny, pokud neprojde, na třicet dnů. Zeptám se ještě na přihlášku do obecné rozpravy. Pan kolega Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Já jsem právě dostal informaci, že jeden z návrhů byl zkrácení delší než třicet dnů, čili na dva dny. V souladu s § 91 odst. 2 jménem poslaneckého klubu ČSSD a také jménem poslaneckého klubu KSČM, se souhlasem jeho předsedy, podávám veto proti takovémuto zkrácení.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Tím je situace zjednodušená a zeptám se ještě na přihlášku do obecné rozpravy. Není taková, končím obecnou rozpravu a budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru rozpočtovému. Je nějaký jiný návrh na přikázání? Není.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 44. Táži se, kdo souhlasí s návrhem na přikázání rozpočtovému výboru. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 44 přítomno 169, pro 154, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat, protože bylo vzneseno veto k těm dvěma dnům, pouze o druhém návrhu, to znamená zkrácení doby k projednání ve výboru na třicet dnů.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 45. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 45 přítomno 169, pro 147, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji tedy, že návrh zákona byl přikázán k projednání výboru rozpočtovému a byla zkrácena lhůta k jeho projednání na 30 dnů. Tím končí projednávání tohoto bodu a také dnešní jednací den Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemný večer.

Oznámím pouze, že zítra začneme projednáváním bodu č. 25, potom bod č. 13 a následovat bude bod č. 12. Tolik tato informace a na shledanou zítra.

 

(Jednání skončilo v 18.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP