(Jednání pokračovalo v 16.15 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, čas vyhrazený na jednání poslaneckého klubu uplynul, proto nám nezbývá, než hlasovat o celém návrhu pořadu 11. schůze. Vidím, že stav přihlášených neodpovídá stavu na displeji, takže vás všechny odhlásím a poprosím vás, abyste se přihlásili hlasovacími kartami.

Než se přihlásíte, chtěl bych ještě omluvit paní ministryni Kuchtovou, která je omluvena od 15 hodin 30 minut.

Takže já ještě chvilečku počkám, protože budeme hlasovat o programu jako celku. Než se všichni poslanci a poslankyně dostaví do sněmovny, přečtu zatím, o čem budeme hlasovat.

 

Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 11. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 162 poslankyň a poslanců pro návrh 105, proti návrhu 16. Konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

Než přistoupíme k projednávání návrhu zákona vráceného Senátem, navrhuji na žádost předsedy Senátu umožnit vystoupení senátorce Daniele Filipiové.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 21 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 164, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl schválen.

 

A nyní poprosím paní místopředsedkyni Němcovou, aby převzala řízení schůze.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené kolegyně a kolegové, budeme se tedy zabývat bodem

 

1.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách,
zákon č. 135/2006 Sb., kterým se mění některé zákony v oblasti ochrany před domácím
násilím, zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 46/4/ - vrácený Senátem

 

Senát vrátil návrh zákona s pozměňovacími návrhy. Jeho usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 46/5. Paní senátorku Danielu Filipiovou vítám mezi námi a prosím, aby nejprve se za navrhovatele k usnesení Senátu a k předloženým pozměňovacím návrhům vyjádřil pan kolega místopředseda Sněmovny Jan Kasal. Prosím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Paní místopředsedkyně, vážená vládo, dámy a pánové, vracíme se opět po nedlouhém čase k projednávání návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Připomenu, že se jedná o to, že když jsme projednávali zákon proti domácímu násilí, stručně řečeno, tak v té době byl současně projednáván zákon o sociálních službách a v zákonu proti domácímu násilí nebylo možno všechno úplně doprecizovat.

Před časem, to znamená v prosinci, jsme většinou 174 hlasů přijali krátkou novelu, která zapracovala do původního návrhu existenci takzvaných intervenčních center. O návrzích Senátu uslyšíme určitě od paní senátorky Filipiové. Já bych chtěl říct, že názory nejsou v rozporu v tom zásadním, to znamená, že mají existovat instituce typu intervenčních center. To zásadní, v čem se rozcházíme, je, zda je užitečné intervenční centra výslovně definovat v zákoně o sociálních službách.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP