(15.40 hodin)
(pokračuje Vlček)

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kochana. Pan poslanec navrhl, aby bod 63 byl zařazen na 6. 2. jako první bod. Ale to nelze zařadit, protože jsme tam již zařadili sedm bodů, mohl by to být bod osmý. Souhlasí pan poslanec Kochan? Souhlasí.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti návrhu 17. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Já si myslím, že teď by se mělo hlasovat o… Pan profesor Jičínský se hlásí.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Vážení kolegové, jenom pro pořádek a pro zápis - v hlasování o návrhu poslance Zaorálka jsem měl křížek, ačkoli jsem hlasoval pro.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní bychom měli hlasovat o návrhu pana poslance Hasila, ale v tomto již bylo přijato usnesení. Podle § 72 odst. 3 jednacího řádu se už další návrh vylučuje, čili nelze o tomto již hlasovat. Souhlasí pan poslanec Hasil? Protože jsme hlasovali podle toho, jak byly návrhy předneseny. Váš návrh je nehlasovatelný - podle jednacího řádu, pane poslanče.

Pan poslanec Hasil se hlásí o slovo. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Hasil: Pane předsedo, já se omlouvám, ale já jsem to dával jako protinávrh proti tomu návrhu, který tady byl, to znamená posunout ty návrhy jednotlivých krajů do příštího úterý, tuším, takže já jsem tam dával protinávrh na bod 33, aby byl dneska zařazen jako první bod jednání.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ale hlasuje se v pořadí, v jakém byly návrhy předneseny. Měl jste chtít rozdělit hlasování o bodech 27 až 33, měl jste navrhnout, ať se hlasuje o bodech 27 až 32, a pak by se dalo o tom hlasovat. Takže můžete jedině vznést námitku proti mému postupu. (Neděje se tak.) Námitku pan poslanec nevznesl, budeme pokračovat.

 

Pan poslanec Zajíček navrhl bod 26, sněmovní tisk 115, zařadit na úterý 6. 2., navrhl to jako bod č. 2. To nelze, protože jsme již zařadili osm bodů, takže by to byl bod číslo 9. Souhlasí pan poslanec Zajíček? Souhlasí.

Kdo s tímto návrhem souhlasí ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 165, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem jsme vyslovili souhlas.

 

Já mám vyčerpány všechny své poznámky. Zeptám se, jestli jsem na někoho nezapomněl. Nikdo se nehlásí. Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 11. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Předtím, než budeme hlasovat, přihlásil se předseda poslaneckého klubu pan poslance Hašek. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, dovolte, abych dnes poprvé využil práva požádat o přestávku na schůzi klubu, a to v délce 20 minut. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Takže přerušuji schůzi do 16 hodin 15 minut na jednání poslaneckého klubu ČSSD.

 

(Jednání přerušeno v 15.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP