(17.30 hodin)

Poslankyně Milada Halíková: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, dovolím si přednést dva návrhy k projednávanému návrhu státního rozpočtu na rok 2007, a sice na zařazení položky modernizace veřejného sportoviště u Základní školy generála Svobody a regulace topení u stejné školy v celkové výši šest milionů, z toho na modernizaci veřejného sportoviště čtyři a půl milionu a na regulaci topení jedna a půl milionu. Investorem akce je statutární město Havířov, IČO 00297488.

Za druhé pak rekonstrukce budovy bývalého kina Radost s tím, že tato budova byla v loňském roce prohlášena kulturní památkou a uvažovaná rekonstrukce se z 80 milionů vyhoupla, když to takhle řeknu, na milionů 118. Akce je rozdělena na dva roky. Žádám tedy o pomoc při dofinancování v roce 2007 v částce 60 milionů, opět tedy pro statutární město Havířov, snížením kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, z vládní rozpočtové rezervy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní poslankyni Halíkové. Slova se ujme pan poslanec Martin Bursík. Připraví se pan předseda Sněmovny Miloslav Vlček. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Martin Bursík: Dámy a pánové, první usnesení zní následovně: vyřadit z přílohy 2 k usnesení rozpočtového výboru URX100 položky pod pořadovými čísly 24/1 až 36/51. Druhé usnesení je procedurální, ale pro jistotu ho přednáším tady ve druhém čtení - hlasovat o položkách pod pořadovými čísly 1 až 23 přílohy číslo 2 k usnesení rozpočtového výboru URX100 odděleně.

A poté přečtu doprovodné usnesení k tisku, které zní takto: Poslanecká sněmovna žádá vládu České republiky o předložení podrobné informace o resortních dotačních programech, které pokrývají témata obsažená v pozměňovacích návrzích lokálního a regionálního charakteru k návrhu státního rozpočtu na rok 2007; žádá postupnou úpravu dotačních programů směrem k větší transparentnosti programů, zveřejňování výběrových kritérií jednotlivých programů, dostupnosti informací prostřednictvím internetu a veřejné kontrole prostřednictvím zástupců odborné veřejnosti a nevládních organizací.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane poslanče, ještě maličkost. Myslíte to usnesení teda k tisku 52? Protože projednáváme tisk 52, 53. Takže 52, jen pro upřesnění, abychom v tom měli jasno. 52. Dobře. Ano. Děkuji.

Slova se ujme pan předseda Miloslav Vlček a připraví se pan poslanec Petr Rafaj.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych přednesl tři pozměňovací návrhy ve druhém čtení státního rozpočtu 2007.

První pozměňovací návrh - horská služba na investice, investor Horská služba České republiky, o.p.s., IČO 27467759, výše dotace 15 milionů korun z vládní rozpočtové rezervy - zařadit do programu MMR 217210, program podpora cestovního ruchu.

Druhý pozměňovací návrh - název akce rekonstrukce části objektu lékárny Fakultní nemocnice Olomouc, investor Fakultní nemocnice Olomouc, IČO 98892, výše dotace 15 milionů z vládní rozpočtové rezervy - zařadit do programu Ministerstva zdravotnictví číslo 235110 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny fakultních nemocnic.

Třetí pozměňovací návrh - název akce výstavba tělocvičny základní školy, druhá etapa, investor město Chrast, IČO 270199, výše dotace 8 milionů korun z vládní rozpočtové rezervy - zařadit do programu MŠMT číslo 233510 podpora, rozvoj a obnova materiálně technické základny sportů a tělovýchovy.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu předsedovi. Pana poslance Rafaje nevidím, takže jeho přihláška propadá zcela. Nyní se slova ujme pan poslanec František Dědič, poslední písemně přihlášený do rozpravy. Eviduji ale ještě přihlášku rozpočtového výboru pro upřesnění, nebo vaši jenom? Dobře.

 

Poslanec František Dědič: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, já bych se na vás chtěl obrátit se žádostí o podporu čtyř akcí, z nichž ta první se týká investora tělovýchovné jednoty Spartak MAS Sezimovo Ústí, který by provedl ekologickou rekonstrukci topení sportovního areálu v Sezimově Ústí. Navrhovaná výše dotace je 4 miliony 500 tisíc korun a byla by zařazena do kapitoly 333 Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Druhá žádost se potom týká rekonstrukce komunikace Průběžná v městě Planá nad Lužnicí, investorem by bylo město Planá nad Lužnicí a navrhovaná výše dotace je 6 milionů 500 tisíc korun. Zařazeno by to bylo do Všeobecné pokladní správy, programu 298220.

Třetí žádost se potom týká odkanalizování obce Myslkovice, první etapa. Investorem by byla obec Myslkovice v okrese Tábor. Navrhovaná výše dotace 7 milionů korun, a to na kapitole 329 Ministerstva zemědělství.

A čtvrtá žádost se týká rekonstrukce komunikací na Starém městě ve městě Tábor. Navrhovaná výše dotace 10 milionů korun a je to opět Všeobecná pokladní správa, program 298220.

Všechny tyto žádosti by byly kryty ze Všeobecné pokladní správy, vládní rozpočtové rezervy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Františku Dědičovi. Nyní eviduji z místa přihlášku pana Lubomíra Suka a Ludvíka Hovorky. Nyní se ujma pan poslanec Lubomír Suk svého slova. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já se, kolegyně a kolegové, omlouvám, že to ještě trošku zdržuji, ale byl jsem upozorněn na chybu v usnesení rozpočtového výboru v příloze číslo 2. Pod pořadovým číslem 26/14 došlo k chybě při zápisu názvu akce a následně to vyvolalo i špatné zařazení do kapitol státního rozpočtu, takže bych rád uvedl na pravou míru, že správně by mělo být pod položkou 26/14 uvedeno číslo kapitoly 398, kapitola VPS, program 298110, a název akce je vybudování inženýrských sítí pro bytovou výstavbu v Bezručově ulici. Všechny ostatní údaje jsou platné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Lubomíru Sukovi. Nyní se slova ujme pan poslanec Ludvík Hovorka. A nemám dalšího přihlášeného. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, já jsem procházel ještě ta usnesení rozpočtového výboru a našel jsem tam jednu chybu. A chtěl bych uvést správné znění názvu akce.

Takže přednáším pozměňovací návrh k usnesení rozpočtového výboru k návrhu státního rozpočtu na rok 2007, k tisku 52. U položky pořadové číslo 27/6 navrhuji opravit název akce na správné znění obec Študlov, okres Vsetín, Základní škola Študlov, nástavba a stavební úpravy. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Ludvíku Hovorkovi. Byl poslední přihlášený. Protože nikoho z místa nevidím, podrobnou rozpravu končím, a to jako sloučenou podrobnou rozpravu k tisku 52 a 53, proto jsem se pana kolegy Bursíka ptal, ke kterému tisku to je.

Nyní po ukončení podrobné rozpravy konstatuji za zpravodaje, že v podrobné rozpravě vystoupilo celkem 100 poslanců, resp. 102, protože někteří vystoupili opakovaně. Končím tím bod číslo 3 naší schůze a bod číslo 33 - Návrh střednědobých výdajových rámců na léta 2008 a 2009.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP