(12.10 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To byl pan poslanec Petr Pleva. Nyní pan poslanec Pavel Hrnčíř.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Vážený pane místopředsedo, paní poslankyně, páni poslanci. Z úst několika řečníků v obecné rozpravě tady zaznělo, že jsou vděčni za to, že si vyslechli informace vlády o tomto problému a že mohli vystoupit a přednést své stanovisko. Myslím si, že by nemělo zůstat pouze u proklamací, ale že bychom tento postoj měli dát najevo i svým usnesením a hlasováním.

Abychom toto mohli naplnit, dovoluji si vám předložit tento návrh usnesení: Poslanecká sněmovna bere na vědomí informace vlády o stavu a průběhu vyjednávání mezi Českou republikou a USA o možnosti zřízení komponentů protiraketového zařízení.

Děkuji vám za podporu tohoto návrhu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za návrh v podrobné rozpravě. Kdo další do podrobné rozpravy? Nikdo další se nehlásí, podrobnou rozpravu končím.

Byly předneseny návrhy usnesení - prosím, pan předseda klubu ČSSD Michal Hašek. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji, vážený pane místopředsedo. Vážená vládo, kolegyně a kolegové, velmi se omlouvám, ale protože pro nás jsou návrhy usnesení překvapivou záležitostí, nebyli jsme dopředu informováni o jejich obsahu, je potřeba, aby se náš poslanecký klub v této věci poradil o dalším stanovisku. Já si dovolím v tuto chvíli požádat o 15minutovou přestávku na jednání poslaneckého klubu a zároveň bych se chtěl otázat pana předsedy klubu ODS, zda je možné využít prostor Státních aktů. Děkuji. Takže v takovém případě bych svolal poslanecký klub ČSSD do Státních aktů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vyhlašuji přestávku do 12.25 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.12 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP