(15.00 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nyní budeme hlasovat znovu o návrhu pana poslance Filipa - za bod 50 zařadit nový bod, a to Informace vlády o stavu a průběhu vyjednávání mezi Českou republikou a USA o možnosti zřízení vojenské základny USA na území České republiky.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 12. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 12, z přítomných 173 poslanců pro návrh 92, proti návrhu 70. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Ale vidím, že se kontroloři blíží k počítači. Chviličku vyčkám.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Dámy a pánové, velice se vám omlouvám. V tomto funkčním období se mi to stalo poprvé, a zpochybňuji toto hlasování. Na sjetině mám ano, ale hlasoval jsem ne. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, pane poslanče.

 

Zahájím hlasování pořadové číslo 13. Kdo souhlasí s námitkou proti zápisu o hlasování, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 174 poslanců pro 153, proti 4. Námitka byla přijata.

 

Ano, odhlásím vás a požádám vás o novou registraci. Prosím vás, vážené poslankyně a vážení poslanci, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

A budeme znovu hlasovat o druhém návrhu pana místopředsedy Filipa - za bod 50 zařadit nový bod Informace vlády o stavu a průběhu vyjednávání mezi ČR a USA o možnosti zřízení vojenské základny USA na území ČR.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 174 poslanců pro 88, proti 77. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Znovu probíhá kontrola. Chvilečku počkáme a budeme pokračovat. (Předsedající chvíli čeká.) Vidím, že kontrola proběhla, všechno v naprostém pořádku.

 

Budeme dále pokračovat hlasováním o návrhu pana poslance Lišky, který navrhuje, aby bod 6, sněmovní tisk 87, byl přeřazen na čtvrtek jako první bod.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 15. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 176 poslanců pro 86, proti 8. Návrh nebyl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o návrzích předsedy klubu ČSSD pana poslance Haška, a ten má dva návrhy - aby body 39, 40 a 41 byly přesunuty na… Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Grebeníček: Vážený pane předsedo, já zpochybňuji hlasování, protože touto rukou jsem mačkal ano, a nenaskočilo vůbec nic. (Hluk a nesrozumitelné výkřiky ze sálu.) Ne, byla to pravá ruka.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Budeme hlasovat o námitce pana poslance. Kdo souhlasí s námitkou, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 176 poslanců pro návrh 117, proti návrhu 9. Konstatuji, že námitka byla přijata.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Lišky, a to tedy že bod 6, sněmovní tisk 87, zařadit na čtvrtek jako pátý bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 177 poslanců pro 100, proti 14. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o návrzích pana poslance Haška, který navrhuje, aby body 39, 40 a 41 byly pevně zařazeny na úterý 12. 12.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 18 a ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 177 poslanců pro návrh 165, proti návrhu nikdo. Konstatuji, že body 39, 40 a 41 jsme zařadili pevně na úterý 12. 12.

 

Pan poslanec Hašek má ještě jeden návrh, a to k bodu 2 našeho pořadu, návrh na zřízení stálé komise Poslanecké sněmovny pro otázky Ústavy České republiky, stanovení počtu členů a způsobu jeho stanovení nebo volby. Souhlasí pan předkladatel s tímto?

Zahajuji hlasování pořadové číslo 19 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 177 poslanců pro návrh hlasovalo 104, proti návrhu 9. Konstatuji, že i tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP