Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
12. září 2006 ve 14.04 hodin

Přítomno: 199 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, poprosil bych vás, abyste se posadili na svá místa, zahájíme naše přerušené jednání. (Hluk v sále.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, poprosil bych skutečně o klid v jednacím sále, ať můžeme zahájit další jednací den 2. schůze Poslanecké sněmovny. (Hluk v sále pokračuje. Předseda zvoní zvoncem.) Já vás chci, kolegyně a kolegové, upozornit, že nebudu pokračovat, pokud ve sněmovně bude hluk.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 2. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o její vydání. Doposud se mi přihlásili: pan ministr Pospíšil, náhradní karta č. 42, paní poslankyně Konečná, náhradní karta č. 41, a pan poslanec Zgarba, náhradní karta č. 37.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci a členové vlády: z členů vlády je to Jiří Šedivý - nezbytná účast na pracovním jednání na velitelství Spojených sil v Olomouci, pana ministra Štěpánka jsem zde viděl, takže podklady, které mám, jsou špatné.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, poprvé mezi námi vítám prezidentem jmenovanou novou vládu České republiky a chtěl bych požádat jejího předsedu pana Miroslava Topolánka, aby nám jednotlivé členy vlády představil. Pane premiére, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, jenom pro záznam a pro úplnost: já jsem pouze Mirek, nikoli Miroslav.

Chtěl bych vám teď představit členy vlády. Jako prvního představím místopředsedu vlády a ministra práce a sociálních věcí Petra Nečase. (Potlesk.) Pan Ivan Langer, ministr vnitra a ministr informatiky. (Potlesk.) Pan Alexandr Vondra, ministr zahraničních věcí. (Potlesk.) Pan Jiří Šedivý, ministr obrany. (Potlesk.) Pan Vlastimil Tlustý, ministr financí. (Potlesk.) Pan Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti. (Potlesk.) Pan Aleš Řebíček, ministr dopravy. (Potlesk.) Pan Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu. (Potlesk.) Paní Milena Vicenová, ministryně zemědělství. (Potlesk.) Pan Tomáš Julínek, ministr zdravotnictví. (Potlesk.) Paní Miroslava Kopicová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy. (Potlesk.) Pan Petr Kalaš, ministr životního prostředí. (Potlesk.) Pan Martin Štěpánek, ministr kultury. (Potlesk.) Pan Petr Gandalovič, ministr pro místní rozvoj. (Potlesk.) Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane premiére.

Paní poslankyně a páni poslanci, nejprve bych vás chtěl informovat o tom, že jsem obdržel písemnou žádost poslaneckého klubu KDU-ČSL na zařazení nového bodu, a to Změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Navrhuji zařadit jej jako druhý bod dnešního jednání. Já bych se zeptal, jestli má ještě někdo nějaký bod na doplnění našeho pořadu. (Nikdo se nehlásí.) Není tomu tak.

 

Takže zahajuji hlasování. Kdo je pro, abychom změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny zařadili jako náš druhý bod? Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 7 z přítomných 193 poslanců hlasovalo pro návrh 184, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Na dnešní poradě s místopředsedy Sněmovny a předsedy poslaneckých klubů jsme se dohodli na následujícím: Bod 6 schváleného pořadu - Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny - projednat ve středu 13. září od 16 hodin.

Nyní se táži, zda chce ještě někdo přednést procedurální návrhy. (Nikdo se nehlásí.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP