Pátek 8. února 2008

 

(21.00 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předseda Severa se přihlásil o slovo.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, já myslím, že je úplně jedno, jestli v průběhu dne byla pauza pro jakýkoli klub třikrát, sedmkrát. Teď se bavíme o tom, jestli jsme ochotni tady zůstat ještě patnáct minut a dokončit hlasování. Myslím, že je to ohleduplné vůči všem, kteří zajišťují volbu, všem, kteří zajišťují přenos. (Potlesk.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Pane předsedo, myslím, že je 20.59, a prosím vás, abyste ihned bez rozpravy dal hlasovat o mém návrhu na hlasování o dokončení hlasování a jednání po 21. hodině.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan místopředseda Zaorálek.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, já vás prosím, abyste si nalistovali příslušný paragraf jednacího řádu. O změně v průběhu hlasování lze dát hlasovat nejpozději do 19 hodin. My jsme rozhodli. A já bych na vás chtěl apelovat, abychom respektovali zákon, podle kterého toto jednání probíhá podle ústavy.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pan předseda Tluchoř trvá na hlasování? (Hluk v sále.) Já dám hlasovat o návrhu pana poslance Tluchoře. Vzneste námitku proti mému postupu, když s tím nesouhlasíte, a budeme hlasovat o námitce proti postupu předsedajícího.

Pan předseda Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážený pane předsedo, mně to je nesmírně líto, máme za sebou dvě kola volby a jsem si vědom, že nás čeká třetí kolo volby. Na druhou stranu, dámy a pánové, odhlasovali jsme si jasně, transparentně, že dnes jednáme do 21 hodin. Já nemohu za to, že jsme předtím pět hodin vedli naprosto neproduktivní debatu, která nakonec stejně skončila potvrzením našeho názoru a schválením veřejného hlasování. Kdyby nebyla tato pětihodinová obstrukce, tak jsme měli dávno hotova všechna tři kola volby, dámy a pánové. Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, ale to je všechno, co s tím můžete dělat.

Já moc prosím pana předsedu Poslanecké sněmovny, aby se v tuto chvíli podíval na svoje hodinky, zjistil, že je více než 21 hodin zcela jistě, a prostě v tuto chvíli již nemáme pokračovat v jednání, dámy a pánové.

Čili je to zároveň záležitost, pane předsedo, kdy já na vaši výzvu podávám tedy námitku proti vašemu rozhodnutí jako řídícího.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, pane předsedo. Já vám, pane ministře, už slovo neudělím, protože je 21.05 hodin, schůzi přeruším do zítřka, to je do 9. 2. do 10 hodin. Předtím ještě vyhlásím výsledky.

 

Senátor Josef Pavlata: Já si myslím, dámy a pánové, pane předsedající, že to asi nepůjde. Uvědomme si, že stále probíhá druhé kolo první volby. (Hluk v sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Já jsem vyhlásil přerušení na jednání společné komise, takže to přerušení vyhlašuji do zítřka do 10 hodin. Budeme pokračovat zítra 9. 2. v 10 hodin.

Děkuji, na shledanou.

 

(Jednání skončilo ve 21.05 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP