Pátek 8. února 2008

 

(20.50 hodin)
(pokračuje Vlček)

Mohu pokračovat? Přikročíme k hlasování o druhém kandidátovi.

 

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných senátorů.

Táži se, kdo z přítomných senátorů je pro kandidáta pana Jana Švejnara. Kdo je proti?

 

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných poslanců.

Táži se, kdo z přítomných poslanců je pro kandidáta pana Jana Švejnara? Kdo je proti? Hlasování skončilo.

 

Nyní přerušíme jednání na tři minuty. - Před přerušením ještě pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Já myslím, že tři minuty nám budou stačit, že to je velmi rychlé, jak se ukázalo. V tuto chvíli bych si dovolil požádat o to, abychom volbu mohli dokončit. Je asi za čtyři minuty 9 hodin a myslím, že by bylo zbytečné to přerušovat teď. Čili žádost o to, abychom mohli tu volbu dokončit. (Potlesk.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Navrhujete tedy hlasování o tom, abychom dokončili volbu. Pan předseda.

 

Poslanec Michal Hašek: Pane předsedo, já se omlouvám, já jsem zaznamenal prosbu pana kolegy Tluchoře, nikoliv návrh k hlasování. Nezbývá mi, než po vyhlášení výsledků volby druhého kola požádat o pauzu na náš poslanecký klub. Teď je 21 hodin a odhlasovali jsme si, dámy a pánové, že dnes skončíme ve 21 hodin, zítra hlasujeme od 10 hodin. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já přesto tedy měním své vyjádření předcházející. Neprosím vás o dokončení volby, ale navrhuji dokončení volby a prosím, pane předsedo, abyste o tom dal hlasovat. Čili navrhuji dokončení volby - prosím, aby kolegové nekřičeli - navrhuji dokončení volby a tím hlasování po 21. hodině.

Jenom si dovolím upozornit, že poslanecký klub ČSSD dnes žádal již asi třikrát o přestávku na jednání poslaneckého klubu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předseda Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážený pane předsedo, já se velmi tvrdě ohrazuji proti tomu, že poslanecký klub ČSSD si dnes bral nějaké tři pauzy. Já jsem tady nežádal o pauzu ani jednu - ani jednu! Já jsem tady nežádal jako předseda klubu ani o jednu pauzu, pane předsedo, a nikdo jiný z místopředsedů mého poslaneckého klubu dnes o pauzu také nežádal. Takže protože je po 21. hodině, podle mého názoru není možné už hlasovat o žádném pozměňovacím návrhu.

Pane předsedo Sněmovny, žádám teď hned o pauzu na jednání poslaneckého klubu sociální demokracie.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já bych si vás dovolil poprosit ještě o uklidnění té situace. Jednak probíhá hlasování. Budou zveřejněny výsledky. Druhá. Já prosím, aby vzhledem k tomu, že to je několikátý poslanecký klub ČSSD, já na tom trvám, minimálně jednou tuto prosbu tlumočil předseda Sněmovny Vlček. Nepochybně to tak bylo. Já, pokud by mělo být vyhověno žádosti ČSSD o jednání poslaneckého klubu, tak si myslím, že je nutno o tom hlasovat.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP