Pátek 8. února 2008

 

(19.40 hodin)
(pokračuje Vlček)

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných poslanců.

 

Táži se, kdo z přítomných poslanců je pro návrh, abychom dneska pokračovali naše jednání po 21. hodině a zítra, v sobotu 9. února, do skončení volby. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 200 poslankyň a poslanců pro návrh hlasovalo 96, proti nikdo.

 

Konstatuji, že Sněmovna nevyslovila souhlas s tímto návrhem, to znamená, že jsme neschválili prodloužení jednat po 21. hodině.

 

O slovo se přihlásil pan místopředseda Kasal…, nebo pan předseda poslaneckého klubu. Pan místopředseda Kasal má slovo.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, dávám návrh, protože se hlasovalo o dvou věcech zároveň z mého pohledu, aby ty věci byly odděleny, to znamená, aby se hlasovalo jedním hlasováním nejprve o tom, že se bude jednat dnes po 21. hodině. Tolik můj návrh.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předseda klubu ČSSD Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Vážený pane předsedo, já připomínám, že můj návrh zněl tak, že pokud neprojde návrh, aby se hlasovalo dnes po 21. hodině, a to se stalo, dámy a pánové, tak jsem navrhoval usnesení, že zítra bude společné zasedání od 10 hodin. Čili poprosil bych, zda by o této věci mohlo být hlasováno.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: O slovo se přihlásil pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dámy a pánové, jsme svědky opravdu zvláštní situace. Kolegyně a kolegové z ČSSD a KSČM navrhují různé návrhy, pak pro ně nehlasují. Pan kolega se tady ohání tím, že podává alternativní návrh k návrhu, který vůbec nebyl hlasován.

Já tedy prosím, hlasujme o návrhu pana místopředsedy Kasala, že můžeme hlasovat po 21. hodině. Prosím, po 21. hodině, hlasujme pro můj návrh, abychom hlasovali v nějakých krocích a abychom, proboha, zvolili prezidenta! Lidé se na nás dívají a já myslím, že už to přestává být důstojné. Děkuji. (Potlesk.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Situaci jste mi neulehčili. Návrh tedy zazněl, aby se hlasovalo o návrhu hlasovat a jednat dnes po 21. hodině.

 

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných senátorů.

 

Táži se, kdo z přítomných senátorů je pro návrh, abychom dnes hlasovali a jednali po 21. hodině. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 81 senátorek a senátorů pro návrh 62, proti nikdo. Konstatuji, že Senát s návrhem vyslovil souhlas.

 

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných poslanců.

 

Táži se, kdo z přítomných poslanců je pro návrh, abychom dnes jednali a hlasovali po 21. hodině. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 200 poslankyň a poslanců pro návrh 97, proti nikdo. Konstatuji, že Poslanecká sněmovna nevyslovila souhlas s tímto návrhem. Nebudeme tedy dnes jednat po 21. hodině.

 

Nyní, když dovolíte, bych nechal hlasovat o návrhu pana předsedy Tluchoře.

 

Poslanec Michal Hašek: Pane předsedo, já se velmi omlouvám, ale já jsem skutečně už dvakrát předložil návrh, aby se hlasovalo o tom, že jednacím dnem společné schůze Parlamentu k volbě prezidenta republiky bude také zítřek, tedy sobota, 9. února 2008, a to od 10 hodin. Uvědomuji si, že tam nemám určeno, do kolika hodin, ale vycházím z toho, že platí jednací řád, pokud se neusneseme v té lhůtě podle jednacího řádu na jinou hodinu.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP