Začátek schůze Poslanecké sněmovny
23. května 2006 ve 14.04 hodin

Přítomno: 181 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené dámy a pánové, kolegyně a kolegové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi zahájit 56. schůzi Poslanecké sněmovny. Přeji vám pěkné odpoledne.

Dne 16. května 2006 jsem z pověření organizačního výboru svolal tuto 56. schůzi a stanovil jsem návrh jejího pořadu. Pozvánka vám byla rozeslána v úterý 16. května.

Teď vás prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Paní poslankyně Vojtilová má kartu číslo 6. Pan poslanec Tluchoř má náhradní kartu číslo 10.

Přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslankyni Lucii Talmanovou a poslankyni Taťánu Fischerovou. Má někdo jiný návrh? Pokud ne, budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, určit tyto paní poslankyně? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Přítomno je 116 poslanců, pro hlasovalo 89, proti žádný. Konstatuji, že jsme ověřovatelkami 56. schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Lucii Talmanovou a poslankyni Taťánu Fischerovou.

 

Pan poslanec Kladívko má náhradní kartu číslo tři.

A teď bych vám přečetl, kdo mě požádal o omluvu své neúčasti na jednání.

Pan poslanec Doktor má náhradní kartu číslo 11.

A nyní omluvy. Je tu omluva poslance Stanislava Fischera, ten je ve Vídni. Také pan poslanec Pavel Svoboda se omlouvá, Jana Hamplová - účast na hlavním líčení u soudu, Jiří Hanuš z rodinných důvodů, Martin Kocourek ze zdravotních důvodů. Václav Mencl je neodkladně v Brně. Vlastimil Tlustý z pracovních důvodů.

Omlouvají se také členové vlády. Omlouvá se František Bublan, který je na setkání ministrů vnitra států Salcburské skupiny v Bratislavě. Omlouvá se i Vítězslav Jandák, Jiří Havel, Jan Mládek a na pracovní cestě je také Cyril Svoboda. To jsou omluvy.

Pan poslanec Antolák má náhradní kartu číslo 12. Ptám se, jestli ještě někdo chce náhradní kartu vydat. - Ne.

Můžeme přistoupit ke stanovení pořadu 56. schůze, jehož návrh je na pozvánce uveden. Na dnešním grémiu jsme se shodli, že vám navrhneme, abychom dnes jednali i hlasovali i po 19. hodině, aby bylo možno projednat všechny body této schůze. Takže to bude první hlasování, které bych vám tady teď spustil.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, hlasovat i po 19. hodině, pokud bude potřeba, stiskne tlačítko a zvedne ruku. (Hlasování pořadové číslo 2.) - Necháme to doběhnout. Byly nějaké problémy, tak necháme to hlasování proběhnout znova.

 

Budeme ještě jednou hlasovat o návrhu, který jsem předložil. Je to návrh, abychom dnes jednali i po 19. hodině. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3. Přítomno je 156, pro hlasovalo 96, proti 28. Ten návrh byl přijat.

 

Z mé strany je to vše.

Nyní tady mám první přihlášku, to je pan poslanec Pavel Severa, k pořadu schůze. Prosím poslance, kteří ještě něco chtějí k pořadu schůze, tak máte prostor.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, mám prosbu od předkladatele pana senátora Brýdla, který jako předseda výboru přijímá zahraniční delegaci a prosí nás, abychom jeho body, které bude zdůvodňovat, což jsou body 10 a 14, zařadili jako první body, to znamená "body zamítnuté Senátem", jako bod 6 a 7. Je to z důvodu jeho povinností vůči zahraniční delegaci. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Hlásí se pan poslanec Máša.

Pan poslanec Šeich má náhradní kartu číslo 14. Pan ministr Sobotka má náhradní kartu číslo 2. (V sále je hluk.)

A nyní má slovo pan poslanec Máša. Prosím o klid.

 

Poslanec Miloš Máša: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, uctivě bych vás požádal o posun bodu 4, je to tisk 854, který se týká státního fondu kinematografie. Důvodem je ta skutečnost, že pan ministr není, a požádal bych, aby tento bod byl posledním bodem dnešního jednání. Předem děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Rozumím tomu - jako poslední bod, zařadit ho nakonec, bod číslo 4. Myslím, že je mi to jasné.

Paní poslankyně Šojdrová má náhradní kartu číslo 15.

O slovo se hlásí ještě Michal Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Dobrý den. Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych zcela výjimečně požádal o zařazení nového bodu do programu schůze. Jednalo by se o třetí čtení sněmovního tisku 1222, novely zákona o zrušení Fondu národního majetku.

O tom, že budu tento bod předkládat, jsem informoval zástupce všech poslaneckých klubů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP