Neautorizováno !


 

(14.40 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji zpravodaji panu poslanci Gongolovi. Kdo se dále hlásí do obecné rozpravy? Nikdo. Můžeme ukončit obecnou rozpravu a zahajuji rozpravu podrobnou. Do ní se už hlásil pan poslanec Kocourek.

 

Poslanec Martin Kocourek: Děkuji. Na základě mého seznámení vás s usnesením rozpočtového výboru, dovolte, abych navrhl usnesení Poslanecké sněmovny k tomuto tisku. Návrh usnesení zní: "Poslanecká sněmovna Parlamentu schvaluje Výroční zprávu a Roční účetní závěrku Fondu národního majetku České republiky za rok 2004, tisk 1039."

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme návrh. Prosím pana poslance Gongola.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Návrh na usnesení, který předkládám, zní: "Poslanecká sněmovna neschvaluje Výroční zprávu a Roční účetní závěrku Fondu národního majetku České republiky za rok 2004."

Dále doporučuji Poslanecké sněmovně přijmout doprovodné usnesení, které se bude týkat Závěrečné zprávy a Roční závěrky Fondu národního majetku za rok 2005. Bude to totiž poslední zpráva. Předkládám takovýto návrh: "Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby současně s Výroční zprávou a Roční účetní závěrkou Fondu národního majetku České republiky za rok 2005 předložila celkové zhodnocení hospodaření Fondu národního majetku České republiky za léta činnosti Fondu národního majetku České republiky."

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. To znamená, že nejdříve by se hlasovalo o návrhu neschválit, a pokud projde, potom toto doprovodné usnesení.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Pokud neprojde, tak bude pravděpodobně hlasováno o návrhu, který předložil předkladatel, a pakliže bude tento návrh přijatý, tak doporučuji toto doprovodné usnesení. Čili k jakémukoliv závěru, který tady bude odsouhlasen.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jestli dovolíte, já bych nechal doběhnout podrobnou rozpravu a pak požádám zpravodaje, aby to shrnul.

V této chvíli se ptám, kdo další se hlásí s nějakým návrhem usnesení do podrobné rozpravy. Ještě se hlásí pan poslanec Vymětal v rámci podrobné rozpravy.

 

Poslanec Karel Vymětal: Ano. Pane předsedo, aby nenastala mýlka. Nejsme u zákona, kde doprovodné usnesení je třeba podmínit přijetím zákona, a pak může být doprovodné usnesení. Tady jsme u jakési zprávy a kolega Gongol navrhl jeden z bodů usnesení. To není žádné doprovodné usnesení. Prostě je to navržený bod. To je všechno. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Děkuji, pane poslanče. Myslím, že mohu ukončit podrobnou rozpravu a požádám zpravodaje, aby nám shrnul a řekl, jak budeme postupovat v hlasování.

 

Poslanec Martin Kocourek: V podrobné rozpravě zazněly dva základní návrhy na usnesení. Jedno je schvalující, druhé od kolegy Gongola neschvalující s tím, že součástí tohoto neschvalujícího usnesení je ještě doporučení vládě.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako druhý bod. Předkladatel to chápe jako samostatný bod.

 

Poslanec Martin Kocourek: V tom případě bychom hlasovali nejdříve o usnesení, které navrhl rozpočtový výbor a které jsem zde přednesl já. V případě, že by bylo přijato, tak zbývá k hlasování pouze onen další bod od kolegy Gongola, což je jakési doporučení vládě ke zpracování Roční účetní závěrky a Výroční zprávy Fondu národního majetku za rok 2005. V případě, že základní usnesení navržené rozpočtovým výborem nebude přijato, tak se bude hlasovat o obou návrzích kolegy Gongola.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. To by snad šlo, takže si myslím, že jsme ve shodě. Můžeme hlasovat tak, jak bylo navrženo.

 

První hlasování bude o návrhu rozpočtového výboru schválit Výroční zprávu a Roční účetní závěrku za rok 2004.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit podle návrhu výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 411, přítomno již 80 poslanců, pro 44, proti 23. Návrh byl přijat. Usnesení výboru bylo přijato.

 

Budeme kontrolovat? (Probíhá kontrola hlasování.) Zdá se, že tento bod jsme odhlasovali.

Budeme pokračovat v hlasování návrhem, který nám ještě připomene zřejmě pan poslanec Gongol. Prosím ještě, abyste přečetl bod.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Ano, děkuji. "Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby současně s Výroční zprávou a Roční účetní závěrkou Fondu národního majetku České republiky za rok 2005 předložila celkové zhodnocení hospodaření Fondu národního majetku České republiky za léta činnosti Fondu národního majetku České republiky."

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste návrh usnesení. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento text, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 412, přítomno je zde 81 poslanců, pro hlasovalo 58, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Víme, co jsme odhlasovali - dva body. Děkuji předkladateli zprávy i panu zpravodaji. Končím projednávání bodu číslo 166.

 

Bod 167 je výroční zpráva Pozemkového fondu. Jestli dovolíte, já bych ji opět odložil na konec bloku zpráv.

 

Máme bod 168, což je

 

168.
Zpráva o situaci v oblasti migrace na území České republiky za rok 2004
/sněmovní tisk 1064/

 

Prosím pana ministra vnitra, aby nám řekl něco k migraci v roce 2004.

 

Ministr vnitra ČR František Bublan: Děkuji, pane předsedo. Vážené dámy a pánové, usnesením vlády č. 828 ze dne 29. června 2005, kterým byla schválena tato zpráva o situaci v oblasti migrace na území České republiky za rok 2004, mi bylo uloženo odůvodnit tuto zprávu v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Zprávu zpracovalo Ministerstvo vnitra, ale spolupracovalo s Ministerstvem práce a sociálních věcí, školství, Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem průmyslu a obchodu a s Ministerstvem spravedlnosti.

Cílem je podat přehled nejen o problematice migrace na území České republiky, ale rovněž posoudit zjištěný stav v evropském kontextu, neboť musíme již tuto situaci hodnotit z pozice člena Evropské unie. V této souvislosti jsem také považoval za vhodné, aby součástí této zprávy byla informace o mezinárodních aktivitách České republiky a spolupráce v oblasti migrace s ostatními členskými státy unie. Vzhledem k tomu, že zpráva bilancuje z nejrůznějších úhlů pohledu úroveň migrace v České republice v roce 2004 a porovnává některé profilové ukazatele s úrovní roku 2003, případně let předcházejících, by tato zpráva měla sloužit jako výchozí podkladový materiál pro další specifikaci migrační politiky a její koordinaci na úrovni ostatních resortů.

Dovolte mi, abych současně zmínil i otázku nelegální migrace, která souvisí s příhraniční trestnou činností, organizovanou převáděčskou kriminalitou a obchodem s lidmi.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP