Neautorizováno !


 

(16.00 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 267. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 162 poslanců. pro bylo 154, nikdo proti. Návrhy byly přijaty.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu C1. Nedoporučuji. (Ministr má neutrální stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 268. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 165 poslanců, 43 pro, 76 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C3. Neutrální stanovisko. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování číslo 269. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 167 poslanců, 117 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu G2. Nedoporučuji. (Ministr má názor neutrální.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování číslo 270. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 169 poslanců, 62 pro, 36 proti. Návrh nebyl proti.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu G3. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování číslo 271. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 169 poslanců, 122 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Dámy a pánové, tím jsme se vyrovnali se všemi pozměňovacími návrhy, které se týkají bezpečnostního materiálu.

Nyní se budeme věnovat pozměňovacím návrhům, které byly k této novele připojeny. Prvním je pozměňovací návrh pod písmenem B, změna zákona o zbraních. Já jsem neutrální, spíše ano.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban: Vzhledem k tomu, že se jedná o pozměňovací návrhy, které se vůbec netýkají předložené vládní novely zákona, nechám vše na moudrém rozhodnutí této Sněmovny. Tedy ke všem návrhům jsem neutrální.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: To jste nám moc nepomohl, pane ministře. Ale dobře.

 

Poslanec Karel Vymětal: Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu B. Byl na mne nějaký dotaz?

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Není. Připomínám názor pana ministra. Protože se netýká oboru jím předkládaného návrhu, tak se k tomu nebude vyjadřovat. Jeho postoje jsou neutrální.

 

Poslanec Karel Vymětal: Já se vyjadřovat budu. Zopakuji, že jsem neutrální, spíše ano.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování číslo 272. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 170 poslanců, 142 pro, 1 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem D1, který se týká změny zákona o spotřebních daních a cigaretách, o kterých zde mluvil pan kolega Janeček. Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 273. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 170 hlasujících, pro bylo 90, proti 55. Návrh byl přijat.

(Probíhá kontrola hlasování.)

 

Nejsou-li námitky, pokročíme dále, a to hlasováním o D2.

 

Poslanec Karel Vymětal: Budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu D2 pana poslance Vlčka. Jde o novelu zákona o značení lihu.

Ještě si dovolím legislativní poznámku. Jedná se o návrh na vložení nové části. V případě přijetí tohoto pozměňovacího návrhu bude číslování této části a příslušného paragrafu - nikoliv článku - záviset na výsledku hlasování o dalších pozměňovacích návrzích. To je legislativní poznámka.

Sám u tohoto pozměňovacího návrhu mám stanovisko neutrální, spíše ano.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pana ministr je neutrální, k tomu se vyjadřovat nebude.

 

Budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 274. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, ze 170 hlasujících bylo pro 95, proti 34. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem E, což je pan poslanec Koudelka, po úpravě, kterou jsme schválili. Já tento návrh doporučuji. Jde o změnu zákona o vysokých školách.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 275. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 170 poslanců, pro 147, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Pan ministr obrany je potěšen. Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu F pana poslance Melčáka. Jde o novelu zákona o zbraních. Za sebe doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 276. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 169 poslanců, pro bylo 121, proti 10. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP