Neautorizováno !


 

(15.20 hodin)

Poslanec Karel Vymětal: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích C1 a C2 jedním hlasováním, včetně té úpravy, kterou jsme schválili. Já nedoporučuji. (Ministr: Téměř neutrální, tedy mírně negativní.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 254. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 155 poslanců, 73 pro, 61 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě pan poslanec Vlček žádá oddechový čas pro kontrolu hlasování. - Je nějaká námitka k výsledku hlasování? Hlásí se pan poslanec Šulák.

 

Poslanec Petr Šulák: Vážené kolegyně a kolegové, vážený pane předsedající, stává se mi to málokdy, ale hlasoval jsem pro, a objevil se mi tam křížek. Takže zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: O námitce rozhodneme hlasováním pořadové číslo 255. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Šuláka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, 110 pro, 8 proti. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o C1 a C2. Stanovisko zpravodaje je negativní, pan ministr neutrální až mírně negativní. Hlásí se ještě pan zpravodaj.

 

Poslanec Karel Vymětal: Já bych k tomu jenom poznamenal, aby všichni věděli, o čem hlasujeme: Jde o to, že ze zákona by byly takto vypuštěny, pokud bude schválen, všechny mobilní čerpací stanice. Byly by to pouze stavby. O tom je ten pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 256. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 154 hlasujících bylo pro 66, proti 71, takže návrh nebyl přijat.

 

Postoupíme dál. Můžeme tedy hlasovat A1 až A3, A6 a A7.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem E. Já nedoporučuji. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování 257 je zahájeno. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, pro 56 - ze 156, někdo se odhlásil - proti 40, takže návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích F1 až F25. Nedoporučuji. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování číslo 258. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 157 hlasujících bylo pro 20, proti 107, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích G1 a G2. Je to obdobné jako u pana kolegy Kaly. Vraceli bychom čerpací stanice pouze na stavby a zrušili bychom mobilní čerpací stanice. Sám nedoporučuji. (Ministr téměř neutrální, to znamená mírně negativní.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozumím. Číslo hlasování je 259. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, 60 pro, 63 proti, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Vzhledem k tomu, že nebyly přijaty pozměňovací návrhy C1 a C2 a G1 a G2 a F1 až F25, je možno nyní hlasovat o všech pozměňovacích návrzích označených písmenem A. Já doporučuji. (Ministr neutrální, resp. mírně pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 260. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, 126 pro, 2 proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Tím jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy, které se týkají pohonných hmot a čerpacích stanic pohonných hmot.

Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu D, který je uveden také pod písmenem D1, který se týká novely zákona o ochraně ovzduší. Já s těžkým srdcem tento pozměňovací návrh doporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 261. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, 36 pro, 76 proti, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Vymětal: Tím, pane předsedající, dámy a pánové, jsme se vypořádali podle mých záznamů se všemi pozměňovacími návrhy. Pokud nejsou námitky, můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Nejsou námitky? Nejsou. Tak poslyšte návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o pohonných hmotách a čerpacích stanicích pohonných hmot a o změně některých souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 1173, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 262. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasovalo 160 poslanců, 111 pro, 9 proti, návrh byl přijat.

 

Končím projednávání tohoto bodu s poděkováním panu zpravodaji i panu ministrovi.

 

Dalším bodem je

 

127.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití
nerostného bohatství (horní zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1132/ - třetí čtení

 

Opět pan ministr Milan Urban a zpravodaj hospodářského výboru Tomáš Teplík budou hlavními aktéry tohoto bodu. Pozměňovací návrhy máme uvedeny v tisku 1132/3.

Otevírám rozpravu, do které se v tuto chvíli nikdo nehlásí. Rozpravu končím.

Nemá-li pan ministr zájem o závěrečné slovo, požádám o slovo pana zpravodaje, aby nás seznámil se svým návrhem na postup při hlasování.

Dámy a pánové, pokud vám přišla polední přestávka příliš krátká, jsem připraven vyhlásit další přestávku, abyste si stačili všechno říci. Chcete přestávku? Kdo chce přestávku? To je málo, tak buďte zticha a poslouchejte pana poslance Tomáše Teplíka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP