Neautorizováno !


 

(10.50 hodin)
(pokračuje Plachý)

Navrhuji, abychom pozměňovací návrhy A1 a A2, které jsou v usnesení zemědělského výboru, prohlásili za zmatečné, protože jsou totožné s poslaneckým návrhem, a z tohoto důvodu jsou tedy nehlasovatelné.

Dále bychom hlasovali pozměňovací návrh D1. Následovalo by hlasování o pozměňovacích návrzích D2 a D3 společně z důvodu, protože spolu souvisejí. Hlasovali bychom potom dále o pozměňovacím návrhu A3. Bude-li tento pozměňovací návrh přijat, pak je E nehlasovatelné. Následovalo by společné hlasování o pozměňovacích návrzích A4, A5, A6. Pak bychom hlasovali pozměňovací návrh C1 alternativa 1. Bude-li přijat, pak alternativa 2 by byla nehlasovatelná. Nebude-li, budeme hlasovat přirozeně o alternativě 2. Následovalo by hlasování o pozměňovacím návrhu C2, potom bychom hlasovali pozměňovací návrh B jako celek, protože tyto pozměňovací návrhy opět spolu souvisejí. Pak pokud ovšem nebude přijat pozměňovací návrh A3, zbývá hlasovat o pozměňovacím návrhu E. Tím bychom vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a hlasovali bychom o zákonu jako celku.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě vás poprosím, pane kolego, kdybyste mi specifikoval ty nehlasovatelné návrhy. To je A1 a…?

 

Poslanec Jaroslav Plachý: A1 a A2 jsou nehlasovatelné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Takže zazněl návrh procedury. Je námitka proti proceduře, respektive konstatování, že pozměňovací návrhy A1 a A2 jsou nehlasovatelné? Není námitka? Souhlas. Budeme tedy hlasovat.

Prosím, pane poslanče, o předložení prvního návrhu.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Nejprve bychom měli hlasovat o návrhu na zamítnutí zákona. Stanovisko kladné. (Navrhovatel: Samozřejmě záporné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 194. Kdo je pro, předložený návrh zamítnout? Kdo je proti?

Ze 175 pro návrh 42, proti 95. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Znovu opakuji, že pozměňovací návrhy A1 a A2 jsou nehlasovatelné. Hlasovat bychom měli o pozměňovacím návrhu D1. Stanovisko negativní. (Navrhovatel: D1 - stanovisko rovněž negativní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 195. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 176 pro 14, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Následovat by mělo hlasování o pozměňovacích návrzích D2 a D3 společně. Stanovisko negativní. (Navrhovatel: Stanovisko rovněž negativní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 196. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 176 pro 17, proti 137. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude hlasováním o pozměňovacím návrhu A3. Stanovisko negativní. (Navrhovatel: Stanovisko mírně negativní.)

Ještě si dovolím upozornit na to, že bude-li pozměňovací návrh A3 přijat, je nehlasovatelný pozměňovací návrh E.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, to jste říkal.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 197. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 175 pro návrh 45, proti 96. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude hlasováním o skupině pozměňovacích návrhů A4, A5 a A6. Stanovisko zpravodaje je negativní. (Navrhovatel: Mírně pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 198. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 175 přítomných pro návrh 101, proti 40. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude o pozměňovacím návrhu C1 alternativa 1. Stanovisko zpravodaje negativní. Bude-li přijat, alternativa 2 je samozřejmě nehlasovatelná. (Navrhovatel: Pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 199. Kdo je pro? Kdo je proti?

Přítomno 175, z toho 80 pro, 38 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Nyní by tedy mělo následovat hlasování o pozměňovacím návrhu C1 alternativa 2. Stanovisko zpravodaje je negativní. (Navrhovatel: Pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 200. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 175 pro 69, proti 39. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude hlasováním o pozměňovacím návrhu C2. Stanovisko zpravodaje je pozitivní. (Navrhovatel: Rovněž pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 201. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 175 pro návrh 111, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování se týká pozměňovacího návrhu B jako celku. Stanovisko zpravodaje negativní. (Navrhovatel: Vzhledem k tomu, že se to netýká zákona, nechává na vůli Sněmovny.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 202. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 176 pro návrh 47, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vzhledem k tomu, že nebyl přijat pozměňovací návrh A3, je tedy hlasovatelný pozměňovací návrh pod písmenem E. Stanovisko kladné. (Navrhovatel: Stanovisko rovněž kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 203. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 177 pro 123, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Podle mých poznámek jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích. Následovat by tedy mělo hlasování o zákonu jako o celku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP