Neautorizováno !


 

(9.20 hodin)
(pokračuje Langer)

Pan kolega Exner předložil dva vzájemně podmíněné návrhy. První je pevné zařazení bodů číslo 3, 6, 7 po už pevně zařazeném bodu 132, což jsou třetí čtení, takže by se jednalo o pátý, šestý a sedmý bod dnes odpoledne. Důvod je, že už je to potřeba.

Já jsem dnes slyšel krásný vtip, proč je venku taková zima…, ale ten vám neřeknu. (Smích.) Myslím si, že ten procedurální návrh tomu může napomoci. (Smích.)

Slyšeli jste důvody, nechám o nich hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 170. Kdo považuje důvody předložené panem kolegou Exnerem za natolik vážné, že bychom měli hlasovat o pevném zařazení bodu? Kdo je jiného názoru?

Z přítomných 157 pro návrh 87, proti 28. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy hlasovat o pevném zařazení bodů 3, 6 a 7 jako 5., 6. a 7. bod dnes odpoledne.

Zahájil jsem hlasování číslo 171. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 159 pro návrh 95, proti 32. Návrh byl přijat. Tyto body budeme projednávat dnes odpoledne jako 5., 6. a 7. bod.

 

Tím je další návrh pana kolegy Exnera nehlasovatelný.

O slovo požádal pan ministr Karel Kühnl.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, já přicházím ještě s jedním procedurálním návrhem. Dovoluji si navrhnout pevné zařazení bodu č. 183 schváleného pořadu schůze, je to sněmovní tisk 1227, jedná se o Informaci o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně, plánovaných v roce 2006. Navrhuji zařazení tohoto bodu na čtvrtek 16. března jako prvního bodu za již pevně zařazené body. Myslím si, že posledním pevně zařazeným bodem je bod číslo 36, ale tím si nejsem úplně jist.

Důvodem je, že vláda tento materiál schválila už v prosinci loňského roku a podle ústavy je povinna ho neprodleně předložit Poslanecké sněmovně. A protože se jedná o plánovaná cvičení a už máme skoro uběhlou první čtvrtinu roku, tak já se obávám, že vzhledem k průběhu schůze by se tento materiál také v normálním pořadí nemusel vůbec projednat; proto žádám o jeho zařazení.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Na kdy? (Odpověď mimo mikrofon.) Návrh zní: zařadit bod 183 na zítra jako první bod po již pevně zařazených bodech. To můžeme učinit, ale jistotu, že tento návrh bude projednán, v žádném případě nemáme. Za pokus to stojí.

 

V každém případě nejprve budeme hlasovat o důvodech. Ty jste slyšeli z vystoupení pana ministra Kühnla.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 172. Kdo je považuje za natolik závažné, že je třeba hlasovat o přeřazení tohoto bodu? Kdo má jiný názor?

Z přítomných 161 pro návrh 90, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Budeme hlasovat o pevném zařazení bodu 183 jako první bod ve čtvrtek po již pevně zařazených bodech.

Zahájil jsem hlasování číslo 173. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 162 pro návrh 113, proti 4. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Ještě procedurální návrh? Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Ladislav Mlčák: Dobré ráno. Pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, jenom pro stenozáznam. Včerejší podvečer jsem uváděl, že mi nefungovalo hlasovací zařízení od bodu 26, respektive při hlasování 160, a teď mě kolega - téměř jako jmenovec - Miloš Melčák upozornil na to, že je uveden ve stenozáznamu on. Takže bych chtěl napravit i tuto drobnou chybu, to, že se jedná o Ladislava Mlčáka. (Předsedající: Neplést Mlčák a Melčák.)

Mlčák. Hlasování číslo 160 - ano - nezpochybňoval jsem hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže škrtnout "e".

Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážení členové vlády, dámy a pánové, já jdu ještě s jednou věcí, a to změnou programu schůze, kdy si vás dovoluji požádat o to, týká se to, Sněmovno, tisku 1087, což je návrh poslanců Ivy Šedivé, Jitky Gruntové, Josefa Víchy a Taťány Fischerové, který má být patrně dneska probírán ve třetím čtení, aby toto třetí čtení proběhlo až v pátek.

Důvodem je, že zástupci jednotlivých klubů nyní řeší uspořádání hlasování, protože ty věci jsou trošku složitější, než se očekávalo, takže není vše ještě zcela vyjasněno. Proto bych si dovolil požádat vás o tuto laskavost. Předpokládám, že v pátek budou třetí čtení, takže na závěr třetích čtení, která v pátek proběhnou. Myslím, že je to bod 126.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pane kolego, na rozdíl od pana předsedy mám dobrý nejenom sluch - ale doopravdy jsem neslyšel, co přesně navrhujete. (Odpověď osloveného poslance mimo mikrofon.) Bod 126, zákon o odpadech? (Souhlas.) Na pátek. Vzhledem k tomu, že jsem laskavost sama, navrhuji, aby to byl druhý bod po již pevně zařazeném bodu.

(Hlásí se další poslanci.) To jste se nemohli přihlásit současně všichni? Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, také já bych chtěl požádat o změnu pořadí projednávání bodu číslo 133, kterým je třetí čtení návrhu poslanců Ladislava Skopala a dalších, novely zákona o ochraně hospodářské soutěže. Byl bych rád, kdyby tento zákon byl přeřazen na konec pevně zařazených bodů na začátku třetího čtení. Důvodem je skutečnost, že zpravodaj odjíždí monitorovat volby v Bělorusku. Děkuji za pochopení.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přiznám se, že moje fantazie nezná mezí, ale na konec začátku pevně zařazených bodů?

(Jednání u předsednického stolu mimo mikrofon.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP